avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale organizatii sindicale-verificare acte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

organizatii sindicale-verificare acte

Care este autoritatea externa abilitata sa verifice corectitudinea operatiunilor unei organizatii sindicale?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:50, 29 Aprilie 2010
Legea 54/2003-legea sindicatelor
Art. 26. - (1) Controlul activităţii financiare proprii a organizaţiilor sindicale, precum şi a unităţilor economico-sociale ale acestora se realizează prin comisia de cenzori care funcţionează potrivit statutului.
(2) Controlul asupra activităţii economico-financiare desfăşurate de organizaţiile sindicale, precum şi asupra stabilirii şi virării obligaţiilor faţă de bugetul de stat se realizează de către organele administraţiei de stat competente, potrivit legii.

Rezulta ca numai pentru activitati economice pot fi controlati, actifitatea financiara fiind desfasurata in baza statut-ului si verificata doar de membrii. Absurd. Am specificat asta si pe celalalt topic al dv..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liderul de sindicat:un mic dictator marinica71 marinica71 lucrez la stat si de doi ani am constituit un sindicat,am ales un lidersi atat.de restul se ocupa acest lider el da afara din sindicat pe cine vrea,primeste ... (vezi toată discuția)
Obligativitate raport al comisiei de cenzori georgehc georgehc Fac parte dintr-un sindicat al carui presedinte a fost ales in toamna anului 2009. de atunci si pana acum, in calitate de lider, niciodata, presedintele sau ... (vezi toată discuția)
Sindicat ,audit crislor crislor la sindicate la depunerea bilantului contabil pe 2008 este nevoie de cenzorii, este nevoie si de audit ? Multumesc mult . (vezi toată discuția)