avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somare plata debit necuvenit (somaj) - AJOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somare plata debit necuvenit (somaj) - AJOFM

Buna ziua!
Dupa absolvirea liceului (2011) am depus dosarul pentru somaj si a fost aprobat, iar apoi am fost admis si intr-o forma de invatamant superior.
Este legala cererea de restituire a ajutorului de somaj din acea perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 3 Noiembrie 2015
Legea 76/2002
Art.44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj
acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
....
m)la data admiterii intr-o forma de invatamant, in cazul persoanelor asimilate somerilor, prevazute la art. 17 alin. (2) lit. a) si b).
.....
Am citit despre aceasta lege, dar trebuia ca eu sa anunt atunci sau trebuia sa inceteze din partea lor?
1. Agentia de Somaj nu are de unde sa stie ca dvs. ati fost admis intr-o forma de invatamant in timp ce beneficiati de indemnizatie de somaj.

2. Ea va afla despre aceasta dar mai tarziu si de aceea trebuie sa restituiti indemnizatia incasata necuvenit.
@ lucifilote

Dupa ce ati fost admis la facultate, trebuia sa anuntati AJOFM-ul. De asemenea, nu puteti invoca scuza de necunoaştere a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)
Debit indemnizatie de somaj necuvenita claudiu10000 claudiu10000 Buna seara ! Am primit astazi o scrisoare recomandata CU O decizie din partea ANOFM Decizia zice in felul urmator: Se imputa dl..domiciliat in ...un debit ... (vezi toată discuția)
Mi se va mai acorda somajul daca m-am inscris la o postliceala ? alexandruebetiuc alexandruebetiuc Salutare, anul acesta am terminat si eu liceul, mi-am bagat si eu dosarul de somaj, mi l-au acceptat , dar m-am inscris in acelasi timp si la o postliceala ... (vezi toată discuția)