avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie autoturism second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie autoturism second hand

s-a achizitionat pe SRL un autovehicul second hand, de la o firma din Belgia, avand inscris pe factura "scutit de TVA conform sectiunii 39 bis 1 din Codul belgian privind TVA pentru livrari intracomunitare.Autoturism second hand"
se pune problema revanzarii acestui autoturism catre o persoana fizica din Romania.
se poate factura catre persoana fizica din Romania cu aplicarea regimului special de tva pe marja de profit - specific produselor second hand?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:55, 3 Noiembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca acea sectiune se refera la regimul special similar cu cel de la art. 152^2 CF:

ART. 152^2 Regimuri speciale pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi

(2) Persoana impozabilă revânzătoare va aplica regimul special pentru livrările de bunuri second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi, altele decât operele de artă livrate de autorii sau succesorii de drept ai acestora, pentru care există obligaţia colectării taxei, bunuri pe care le-a achiziţionat din interiorul Comunităţii, de la unul dintre următorii furnizori:

d) o persoană impozabilă revânzătoare, în măsura în care livrarea de către aceasta a fost supusă taxei în regim special.


Deci daca se indeplineste conditia de mai sus atunci da, puteti livra in regim special. Totusi cf normelor metodologice:

(2) Nu sunt considerate bunuri second-hand în sensul art. 152^2 alin. (1) lit. d) din Codul fiscal:

f) bunurile vechi reparate sau restaurate astfel încât nu se pot deosebi de bunuri noi similare;

g) bunurile vechi care au suferit înainte de revânzare o astfel de transformare încât la revânzare nu mai este posibilă nicio identificare cu bunul în starea iniţială de la data achiziţiei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie auto second hand bibimadi bibimadi buna seara. reprezint o societate care are ca domeniu de activitate comert auto second hand. achizitionez masini din comunitate de la site-uri de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa deschid o firma de comercializarea auto ... cristimarian cristimarian buna ziua, as dori sa deschid o firma de comercializarea auto second hand, cum se pot vinde masinile care le achizitionez de la persoane fizice catre alte ... (vezi toată discuția)
T v a la achizitie auto second hand worm worm daca achizitionez o masina din germania la pret fara t v a , trebuie sa platesc t v a in romania ??? (vezi toată discuția)