avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport roman

Buna ziua !!! Sunt cetatian al RM am 17 ani si invat in Romania (Iasi). Am cetatenie romina si vreau sa depun documentele pentru pasaport roman in Iasi. La fel si mama mea vrea sa depuie documentele pentru pasaport roman in Iasi.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1) Ce documente ii trebuie mamei pentru pasaport (si ce documente romanesti) ?
2) Ce documente imi trebuie mie pentru obtinerea pasaportului ?
3) Putem sa depunem actele ambii in acelasi timp ?
4) Ce taxe vom achita pentru fiecare document (romanesc) in parte ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:17, 10 Noiembrie 2015
Se poate dar sunt foarte aglomerati. Cititi cu atentie ce scrie aici:
[ link extern ]
Sunt toate indicatiile de care aveti nevoie.

Cred ca ar fi mai simplu sa tineti cont de recomandarea scrisa pe site:

Cetatenii Republicii Moldova care au dobandit cetatenia romana, pot depune cererea de eliberare a pasaportului romanesc la Ambasada/Consulatele Romaniei din Chisinau, Balti si Cahul; deasemenea, pot ridica noile pasapoarte tot din R.Moldova; pentru a evita aglomeratia, este recomandat acest lucru avand in vedere ca Serviciul Pasapoarte Iasi este suprasolicitat in acest sens; verifica aici daca pasaportul este gata si poate fi ridicat de la sectia consulara !

Documentele pentru dvs. (minor):
[ link extern ]

Documentele pentru mama:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere la nou nascut 08dimaecaterina 08dimaecaterina Buna..sunt din moldova dar am pasaport romin si sunt domiciciata in md.sunt casatorita cu cetatian romin recent suntem in italia si trebuie sa nasc ce ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman / american Milu06 Milu06 Ce se intampla daca am intrat in Romania cu pasaportul american si am stat mai mult de 90 (nouazeci) zile? Repet sunt cetatian roman american. (vezi toată discuția)
Lnformatie refacere ci si pasaport din italia Nicoleta77Serban Nicoleta77Serban Am buletinul şi pasaportul expirat, sunt în Italia ce trebuie să fac ca sa le pot schimba aici la consulatul de care aparţin? (vezi toată discuția)