avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean roman / american
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean roman / american

Ce se intampla daca am intrat in Romania cu pasaportul american si am stat mai mult de 90 (nouazeci) zile? Repet sunt cetatian roman american.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:21, 9 Februarie 2017
Nu se intampla nimic atata timp cat aveti cetatenie romana.
Dar nu exista nici o repercusiune daca plec din nou din Romania tot cu pasaportul american unde se v-a vedea ca am stat in tara mai mult de 3 luni? Multumesc.
Nu detineti niciun document de identitate care sa dovedeasca ceteaneia romana si pe care sa il prezentati la iesirea din tara?
In opinia mea nu ar exista motive pentru care sa aveti probleme atata timp cat aveti si cetatenie romana.

Cel mai bine ar fi sa contactati politia de frontiera ptr un raspuns oficial.
tel 021.9590
[ link extern ]
Am si pasaport romanesc. Am toate actele romanesti si americane. Multumesc inca o data
Daca aveti si pasaport romanesc de ce va faceti probleme? E expirat?
Chiar si asa, in opinia mea nu aveti de ce sa va faceti probleme pentru ca sunteti si cetatean roman, deci aveti CNP valid iar asta se poate verifica pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)
Procura sau nu pentru iesirea din tara cu minor? iulica21 iulica21 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine la aceasta intrebare.Am venit in vacanta in Romania cu sotul si copilul italieni amandoi.Sotul a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Reguli sedere pt cei cu dubla cetatenie doru51 doru51 Fiica mea are dubla cetatenie ,romano-americana.A intrat in Romania cu pasaport american pt ca cel romanesc era expirat.La intrare in tara a fost informata ca ... (vezi toată discuția)