avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere minor ceruta de DEBITOR!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere minor ceruta de DEBITOR!

Buna ziua,
Premize:

- parinti de divortati, copilul 9 ani, autoritate parentala comuna, locuinta copilului la mama, tatal cu drept de vizita
- sentinta de divort prevede o mica pensie in bani, platibila de tata
- tatal doreste ca prin actiune judecatoreasca sa majoreze pensia cu un insemnat aport in natura

Sfaturile dvoastra:
1) pe cine cheama tatal in judecata
2) este admisibila aceasta actiune?

Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
de ce pe mama copilului??? autoritatea parentala este comuna, copilul este beneficiar, ambii parinti sunt reprezentanti legali.
Sa zicem ca aportul in natura e de 5 ori mai mare decat cel stabilit in bani, si consta in imbracaminte, rechizite, alimente.
E admisibila pt ca vreți sa schimbați din bani im natura, dacă ați cere sa plătiți doar mai mult, nu ar fi.
dar pctul 1, dna gi jane? desi am obiectii si la rasp dvoastra la pct 2, atat vreme cat nu il argumentati. merci
Şi totuşi, care ar fi scopul acestei cereri? Aţi încercat să-i oferiţi copilului suplimentarea aportului material şi aţi fost refuzat? Mi se pare o ruptură de logică problema pusă, aşa cum o faceţi , pentru că:
1.aveţi (probabil) un venit în baza căruia s-a stabilit, procentual, pensia de întreţinere pentru copil; creşte venitul-creşte pensia alimentară
2. produsele pe care doriţi să le oferiţi minorului costă bani, presupun că le-aţi cumpăra tot din venitul dvs. legal
Credeţi că găsiţi o instanţă care să încalce legea, să stabilească o contribuţie mai mare decât limita maximă admisă de lege?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile ... 4drian 4drian Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile dintre soti de mai jos vi se pare ca ar fi mai rezonabila si ca ar avea sanse sa tina mai mult ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat un_tatic un_tatic Am terminat un proces pentru stabilirea pensiei de intretinere si a domicilului minorului si avocatul care m-a reprezentat a facut-o nemultumitor, nu s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)