avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Egalitate intre angajati
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Egalitate intre angajati

Sunt functionar public si angajatorul nu imi acorda sporul de studii superioare, in conditiile in care altor functionari publici care lucreaza in acelasi compartiment pe o functie similara cu a mea le acorda sporul pentru studii superioare. Este legal sa procedeze in felul acesta?
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2015
nepottu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:43, 4 Noiembrie 2015
Cu toata stima, nu exista in grila de salarizare a functionarilor publici "spor pentru studii superioare"! Daca dvs ati absolvit studiile superioare dupa numirea in functia publica clasa III (aferenta studiilor medii), iar studiile superioare sunt in domeniul desfasurarii activitatii sau considerate oportune activitatii dvs de catre conducatorul unitatii, formulati o cerere de promovare conform studiilor absolvite, la care adaugati copia diplomei de licenta obtinute. Conducatorul unitatii ar trebui sa va organizeze acest examen de promovare in clasa, urmand apoi sa fiti numit intr-o functie publica clasa I (pentru care se cer studii superioare).
Atentie insa, promovarea de pe studii medii pe studii superioare rareori inseamna si o majorare de salariu , intrucat numirea se face pe o functie publica clasa I gradul profesional asistent cu un salariu aferent fostei trepte 3 de salarizare (in 80% din cazuri mai mic decat cel detinut in cazul unei functii publice clasa III grad profesional principal sau superior).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare de la studii medii la superioare ramonailea ramonailea In prezent sunt functionar public incadrata pe functia de executie referent asistent treapta 2. Vreau sa stiu unde si cum se poate avansa pe studii superioare ... (vezi toată discuția)
Promovare Mihay12 Mihay12 Sunt functionar public grad superior.am absolvit facultatea cu licenta.ce trebuie sa fac pentru a promova la o alta clasa de salarizare? (vezi toată discuția)
Promovare in clasa profesionala Flori14 Flori14 Buna ziua, Sunt Functionar public in momentul de fata incadrata in functia de publica de referent, clasa III, grad profesional superior, clasa de salarizare ... (vezi toată discuția)