avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Falsificare semnatura intrerupere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Falsificare semnatura intrerupere contract de munca

Buna ziua,
Voi incerca sa fiu cat mai concis:
Dupa 12 ani in care mama mea a lucrat in cadrul unei firme de paza mi-a relatat comportamentul angajatorilor fata de angajati:
- nu existau concedii medicale sau de odihna;
- majoritatea angajatilor sunt la negru, existand si un registru "curat" care este prezentat la ITm, dar care nu corespunde realitatii;
- controalele ITM sunt anuntate si se desfasoara doar in "sala de protocol";
- exista persoane care au contract de 2 ore si fac ture de 24-29 ore;
- orice adeverinta se elibereaza contra sumeni de 100 lei;
- cursurile de perfectionare sunt facturate catre firma si oprite din banii angajatilor fara documente justificative.
Am solicitat copie dupa dosarul de personal al mamei si am identificat documente de acum 7-8 ani pe care ii este falsificata semnatura.
Deoarece falsificarea semnaturii se regaseste pe contracte prin care solicita intreruperea contractului de munca, rezulta ca pensia ei va fi diminuata.
Am informat ITM-ul, precum si ANAF-ul. In acest moment am contactat majoritatea angajatilor firmei de paza pentru a obtine declaratia lor referitoare la perioada lucrata de mama mea in societatea respectiva.
Toodata sunt interesat, in masura in care angajatii doresc, sa deschid un proces colectiv impotriva administratorului si persoanei care a falsificat semnaturile angajatilor (mama mea nu este un caz singular, exista 30 de contracte intrerupte in aceiasi zi:P).
Care considerati ca sunt pasii de urmat, inainte de contactarea unui avocat specializat, precum si care considerati ca sunt sansele demersului meu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ratonu ratat , utilizator 21:02, 7 Noiembrie 2015
Pentru falsificare adresati-va mai intai Politiei/Parchetului.
Din pacate semnarea in fals a documentului a fost facuta in 2007. Am citit pe forum ca acceasta fapta se prescrie dupa 5 ani. Documentele au fost vazute doar acum cateva zile pentru prima data. Este relevant nu au putut fi accesate pana acum?
Eu cred ca se poate depune plangere penala.

Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Va multumesc pentru raspuns! mai am o intrebare: unde fac plangerea? la sectia de politie? Pot depune plangerea la un nivel superior sectiei de politie?
Sfatul meu este sa o depuneti la Parchet.

Plangerea penala se depune la parchetul de pe langa judecatoria din raza teritoriala ,fie a faptuitorului daca se cunoaste , acolo unde s-a savarsit fapta sau chiar si la domiciliu partii vatamate.

Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals ? Daniel Velicu Daniel Velicu Buna ziua as dori si eu o lamurire intr-un litigiu de munca : Prietena mea a fost data afara fara preaviz si iau fost date niste hartii tipizate dar ... (vezi toată discuția)
Unde se depune plangerea penala -la parchet sau la politie? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Nu am facut si nu am depus niciodata o plangere penala si de aceea sunt foarte nelamurit cu privire la institutia catre care trebuie inaintata si ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)