Buna dimineata. Judecatoria sect. 4 prin sentinta penala dispune: achitarea inculpatului pt. infractiunea de inselaciune , admite actiunea civila formulata de catre partea civila si obliga inculpatul in solidar cu plata unei anumite sume , ca titlu de despagubiri materiale , mentine masura asiguratorie asupra imobilului inculpatului . La recurs , pe care il face si Procuratura si inculpatul , se hotaraste schimbarea incadrarii juridice din art. 215 in art. 84 , condamna pe inculpat la 6 luni inchisoare pt. savarsirea infr. art. 84 din Legea 59/34 , dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de 2 ani si 6 luni , mentine celelelte dispozitii din ambele hotarari , respinge ca nefondat recursul inculpatului de ridicare a masurii asiguratorii , ca nefondat. Este o hotarare definitiva. Inculpatul a facut contestatie in anulare , care a fost respinsa , dupa care a facut petitii catre CSM si Inalta Curte de Casatie. In urma acestor demersuri s-a primit o citatie la Judecatoria sect. 4 , sectia penala. Exista sanse pt. ridicarea sechestrului asigurator in aceste conditii , tinand cont si de art.346 din Cpp ?
Sechestrul asigurator se va ridica numai dupa ce dispare cauza care a determinat aplicarea acestui sechestru. In speta dvs numai dupa plata acelor despagubiri materiale!
B-)
Nu pot fi aplicate disp. art.346 din cpp, iar sechestrul asigurator se va ridica dupa plata despagubirilor stabilite prin hotarirea judecatoreasca.
De fapt ,toate demersurile facute,in acest sens, au fost respinse.:)
Art.346 al.3 : nu pot fi acordate despagubiri civile in cazul cand achitarea s-a pronuntat pt. ca fapta imputata nu exista , ori nu a fost savarsita de inculpat , in cazul acesta infractiunea de inselaciune.