avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendarea executarii silite
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendarea executarii silite

In urma unei plangeri penale o societate comerciala a cerut instituirea unui sechestru asiguratoriu . Dosarul a mers mai departe in instanta , inculpatul a fost achitat pt savarsirea infractiunii prev. de art. 215 . Pe latura civila , partea vatamata s-a constituit parte civila , instanta a constatat ca sunt indeplinite conditiile raspunderile civile delictuale , prejudiciul fiind recunoscut chiar de catre inculpat. [artea vatamata a cerut instituirea unei masuri asiguratorii si instanta admite actiunea partii vatamate si mentine masura asiguratorie a sechestrului asigurator asupra imobilului inculpatului. Hotararea instantei este cu apel in 10 zile de la pronuntare , apel pe care inculpatul nu-l face in termen. In schimb face o contestatie in anulare a hotararii pe baza notiunii raspunderii limitate a societatii. Dupa aprox. 2 ani s-a primit somatie de plata de la un executor judecatoresc care someaza ca in termen de 15 zile de la primire sa fie achitat prejudiciul. Ma intereseaza cum pot suspenda executarea silita daca exista termen la Curtea de Apel pt contestatie in anulare si pe rol un proces de partaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 30 Iulie 2008
formulati o contestatie la executare si solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei si a dosarelor aflate pe rol, cu certificate de grefa pentru dosarele existente pe rol.
Multumesc pt raspuns ! Daca hotararea judecatoreasca a fost emisa de Judecatoria sect. 4 , tot acolo depun contestatia la executare? Cererea de suspendare unde o depun? La executorul judecatoresc trebuie sa depun ceva?
Contestaţiile care privesc actele de executare, urmărirea însăşi, sunt de competenţa instanţei de executare. Potrivit art.373 alin.2 c.proc.civ., instanţa de executare este judecătoria în circumscripţia căreia se va face executarea, în afara cazurilor în care legea dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie cornel-victor cornel-victor In baza unei hotarari irevocabile am obtinut investire cu titlu executoriu. In acelasi timp aceasta hotarare irevocabila a fost atacata cu contestatie in ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare climescumarian climescumarian contestatia in anulare depusa in termenul de 15 zile la Curtea de apel ,anuleaza executarea unei hotarari care este investita cu formula executorie ? (vezi toată discuția)
Executare silita peraspera peraspera Buna ziua, Am ajuns si aici...dupa un \"proces sfarsit printr-o executie publica \"la TB, executorul spune ca in termen de 1(una )zile sa depun suma de...care ... (vezi toată discuția)