avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in campul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in campul muncii

Buna ziua,

am o prietena, care ar vrea sa iasa anticipat la pensie. In perioada 1.sept. 1994-1.sept.1997, a lucrat cu jumatate de norma. In prezenta isi plateste singura contributiile sociale, pt ca nu mai lucreaza. Puteti sa-mi spuneti daca in perioada 94-97 i se considera vechime intreaga, respectiv 3 ani? am inteles ca ar fii o lege in acest sens dar nu stiu daca se aplica si pt perioada aceea!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 4 Noiembrie 2015
In perioada respectiva era in vigoare Legea nr.3/1977 care prevedea :

Art.20 din Legea nr.3/1977
...
(5) Pentru persoanele care au fost incadrate sa lucreze, potrivit legii, cu program redus, vechimea in munca se ia in considerare proportional cu timpul lucrat.
...
pai si pt perioada aia se aplica o lege si pt acum se aplica alta lege? adica ea acum nu lucreaza deloc, practic isi plateste doar contributiile, cu toate astea acum i se considera vechime intreaga, e posibil asa ceva?

Multumesc!
Da, este posibil asa ceva, intrucat legislatia este modificabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul sporului de vechime- trimiterea la un act normativ abrogat mai e valabila? ellena ellena Titlul mai exact era [b]calculul vechimii in munca...[/b] Daca avem un act normativ, concret HG 250/1992, act care e in vigoare nefiind abrogat, care face ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare Banyasz Banyasz In 1980-1981 am fost incadrat cu 1/2 norme 4 ore pe zi.Se considera stagiu de cotizare ca norma intreaga?Stiu ca acum, cu timp partial au aceesi drepturi ca ... (vezi toată discuția)
Vechime hanganu_forin hanganu_forin vreau sa stiu daca am facut stagiul militar in perioada sept. 1989 1990 se considera si vechime la salariu (vezi toată discuția)