avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cumulare vechime in munca pentru acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cumulare vechime in munca pentru acordare somaj

Buna ziua.Am si eu o intrebare care ma framanta si consider ca mi se face o nedreptate deoarece legea spune altceva.Incepand cu data de 1 lulie 2013 am lucrat intr-o firma,pana la data de 30 decembrie 2014.La 30 decembrie am fost obligati de o conjunctura foarte marsava sa ne dam demisia ca sa nu mai primim somaj.La nici o luna dupa,m-am angajat la o alta firma unde am lucrat pana la data de azi,data curenta.Asta insemna perioada 26 ianuarie-5 noiembrie 2015.Acum,patroana incearca,sper ca fara motiv,sa ma puna sa imi dau eu demisia ca sa nu mai primesc somaj.Eu nu vreau sa imi dau demisia deoarece,din cate am vazut pe lege,trebuie sa se cumuleze 12 luni lucrate in ultimele 24 luni,cerinta pe care o indeplinesc.Mi-am dat demisia de la ultimul loc de munca,dar de aici nu,si nici nu am de gand pentru ca eu am impresia ca pot beneficia de somaj,iar daca imi dau demisia pot sa imi iau adio de la el.
Acum vine intrebarea si rugamintea pe care o am la dvs. Este legal ce face ea,sa accept demisia,sau sa cer somaj?Pot beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile date?
Multumesc si astept cu interes raspunsul dvs. :)
Cel mai recent răspuns: alex0099 , utilizator 18:36, 4 Noiembrie 2015
1. Daca demisionati nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Lasati pe angajator sa aiba el initiativa incetarii contractului individual de munca (CIM).

3. - Daca va inceteaza CIM cu un articol din Codul muncii care sa va eprmiat sa beneficiati de indemnizatie atunci este bine pentru dvs.

- Aceste articole sunt urmatoarele: art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) si i), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).

Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si somaj vlasceanu raluca vlasceanu raluca Daca mi-am depus cererea de demisie cu acordul partiolr , pot sa beneficiez de somaj sau trebuie sa ma dea societatea l-a care am lucrat in somaj ? (vezi toată discuția)
Daca demisionez conform art. 81, alin. 7 codul muncii beneficiez de indemnizatie de somaj? costea_sv costea_sv locul in care lucrez momentan se desfiinteaza si prin urmare angajatorul ne cere sa ne dam demisia cu art 81 alineatul 7 . daca semnez demisia mai beneficiez ... (vezi toată discuția)
Daca imi dau demisia pot beneficia de somaj? strelitia strelitia Buna ziua. Mama mea are 54 de ani, in campul muncii are lucrati 30 de ani, si vrea sa isi depun demisia de la serviciu ca e destul de bolnava si pana la pesie ... (vezi toată discuția)