avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca demisionez conform art. 81, alin. 7 Codul muncii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca demisionez conform art. 81, alin. 7 Codul muncii beneficiez de indemnizatie de somaj?

locul in care lucrez momentan se desfiinteaza si prin urmare angajatorul ne cere sa ne dam demisia cu art 81 alineatul 7 .
daca semnez demisia mai beneficiez de somaj??
Cel mai recent răspuns: costea_sv , utilizator 17:01, 12 Decembrie 2011
In cazul demisiei nu beneficiati de somaj, indiferent de alin.
Daca se desfiinteaza contractul trebuie sa inceteze cu art. 65 alin 1, art. care va da dreptul la somaj.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
ContSters42179, utilizator
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea CIM sa nu va fie imputabila dvs.
- Demisia, indiferent cu ce alineat al art.81 din Codul muncii, va este imputabile si nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Articolele din Codul muncii cu care poate inceta CIM fara a vi se imputa aceasta sunt urmatoarele: art. 31 alin. (3), art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).

3. - In cazul dvs. trebuie ca angajatorul sa va concedieze cu art.65(1) din Codul muncii (desfiintarea postului) pentru ca acesta este cazul real.
- Cred ca angajatorul nu vrea asta pentru ca trebuie sa va dea un preaviz de minimum 20 de zile lucratoare perioada in care veti lucra normal si veti fi platit.
- De asemenea daca in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern sunt prevazute salarii compensatorii trebuie sa vi le acorde si pe acestea.
va multumesc mult de tot pt ajutor =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma incadrez la somaj? andra001 andra001 buna ziua! lucrez de 3 ani si 4 luni la un service auto unde numai eu sunt muncitor , as vrea sa renunt la acest loc de munca (sa demisionez) ,pt a mi gasi un ... (vezi toată discuția)
La demisie se acorda somaj? mariamarineci mariamarineci :help:Buna ziua, Cu un raspuns, v-as ruga daca cineva ma poate ajuta?! Lucrez la o firma care nu prea mai merge, iar patronul in loc sa ne trimita in fara ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj margiale margiale Buna ziua.Lucrez la o firma care este in insolventa.Nu ni s-a spus nimic,doar ca trebuie sa asteptam si o sa se rezolve.Totusi,as dori sa plec de la aceasta ... (vezi toată discuția)