Va rog , lamuriti-ma , daca la revocarea procurii de vanzare trebuia sa fiu notificata, eu fiind mandatara ! M-am ocupat de vanzarea casei si am gasit cumparatorul fara sa stiu ca procura a fost revocata iar acum sunt in proces pentru recuperarea cheltuielilor facute de mine pt. vanzarea casei( extras c.f. , reconectare curent, etc ). Astept raspuns ! Multumesc !
La momentul in care a fost autentificat contractul de vanzare-cumparare, notarul avea obligatia sa verifice daca mandatul dvs. a fost revocat. Daca nu a facut acest lucru, iar dvs. nu ati avut alta posibilitate de luare la cunostinta despre acesta revocare, aveti dreptul sa va recuperati cheltuielile efctuate in executarea acestui mandat.
Asa s-a intamplat , cand am mers cu clientul la notar pt. promisiunea de vanzare- cumparare , am aflat ca e revocata procura ! Dar , eu nu continuam demersurile daca stiam ca e revocata ?! In prima instanta mi-a respins cererea pe motiv ca facturile si chitantele sunt pe numele mandantului si reiese ca el a achitat. Nu s-a aprobat nici audierea acestuia , considerand ca nu e cazul. Urmeaza sa fac apel, dar mi se pare totul aiurea si nedrept !
Cum adica pe numele altei persoane ? A proprietarului casei ! La certificatul energetic s-a eliberat pe numele proprietarului , la conectarea curentului factura pe numele proprietarului , doar la persoana si numar de contact sunt eu !Toate chitantele in original , la fel si certificatul energetic sunt la mine. In procura scrie ca voi achita toate cele necesare (taxe , impozite , etc.) pt. a duce la indeplinire mandatul. Daca esti de buna credinta esti prost ? Ce masuri de precautie trebuia sa-mi mai iau , doar n-am facut intelegerea in piata , ci prin procura la notar. In revocarea procurii scrie ca au primit ambele parti cate un exemplar , si , de fapt nu am primit ! De ce nu s-a judecat pe fond si audierea proprietarului si a altor martori ?
Pe numele altei persoane decat platitorul. Factura nu e document de plata, nu conteaza numele de pe ea. Aveti niste inceputuri de dovezi, mergeti in dosar, ce sa va spun.
Trebuia sa fiti instiintata de revocare, sigur... dar nu influienteaz major recuperarea cheltuielilor.