BUNA ZIUA.AM O NELAMURIRE IN CEEA CE PRIVESTE UN CONCEDIU DE SARCINA SI LAUZIE.SPER SA MA POATA LAMURI CINEVA.DECI AM O SALARIATA CARE DIN 1IULIE 2009 SI PANA PE 14 IULIE 2009 A AVUT UN CONCEDIU DE ODIHNA IAR DIN 15 .07.2009 SI PANA PE 31.07.2009 ARE CONCEDIU PENTRU SARCINA SI LAUZIE.INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:PRIMELE 5 ZILE DIN ACEST CONCEDIU SUNT PLATITE DE ANGAJATOR IAR RESTUL DIN BAS SAU ESTE PLATIT TOT CONCEDIUL DIN BAS?
EU STIU CA LA ORICE CONCEDIU INITIAL PRIMELE 5 ZILE SUNT SUPORTATE DE ANGAJATOR IAR RESTUL DIN BAS DAR LA CEL DE SARCINA SI LAUZIE NU STIU SIGUR.VA MULTUMESC .O ZI BUNA.
Va citez din OUG 158/2005:
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10. (2) Indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Concediu lauzie
AndreeaAspra
Buna seara.Daca imi iau doar 30 zile concediu prenatal restul de 96 de zile se considera concediu postnatal si este platit 85%din brut sau sunt platite doar ... (vezi toată discuția)