avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cu sau fara tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cu sau fara tva

Buna ziua.
Am facut un transport rutier de marfa din Buzau la Bucuresti. Destinatia finala a marfii este Canada, in Bucuresti marfa este urcata in container iar in cele din urma ajunge in Canada cu vaporul. In momentul incarcarii marfii din Buzau se fac documentele vamale de export iar pe baza acestora transport marfa la Bucuresti. Firma de la care am contractat transportul este din Romania.
Facturez transportul cu TVA sau fara? Eu practic transport marfa din RO in RO (transport intern) dar marfa ajunge in cele din urma in Canada prin intermediul altor firme. Nu stiu daca transportul total este platit de un client din Romania sau de cel din Canada.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
catalin184, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:56, 6 Noiembrie 2015
Daca aveti dovada ca marfa a parasit teritoriul romaniei, fara tva
Se factureaza cu T.V.A. Tranzactia (transportul marfii) este intre parteneri din Romania si nu conteaza unde se duce marfa.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export extracomunitar cipriandi cipriandi Buna ziua, Doresc sa va solicit ajutorul in urmatoarea probleme. Avem de cumparat cabluri electrice de la o firma din RO pe care urmeaza sa le exportam ... (vezi toată discuția)
Livrare anglia romania albania alphagroup alphagroup Buna ziua! Am o tranzactie mai complicata, cu urmatorii pasi: 1. O societate juridica romana achizitioneaza marfa din Anglia, deci achizitie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)