Buna ziua, am primit o hotarare judecatoreasca definitiva in urma careia trebuie sa platesc o despagubire in valoare de 3500 euro. Eu am pe numele meu un apartament si o masina noua, dar nu am bani lichizi cu care sa platesc. executorul judecatoresc impreuna cu persoana cara m-a dat in judecata vor sa scoata la licitatie aparatmentul meu. Intrebare: este legal, ca pentru o suma atat de mica, sa mi se ia apartamentul si nu masina, care oricum depaseste valoarea sumei datorate? Multumesc
Da, poate conform art.813(5)NCPC"In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei,vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu ar alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile ,dar nu pot fi valorificate".Oricum, titlul executoriu respectiv depaseste 10.000 lei.
Si daca eu platesc jumatate din suma, legea imi da dreptul sa platesc restul de bani esalonat, indiferent de dorinta celui in cauza, care vrea toti banii o data, dat fiind ca imi ramane o datorie sub 10000 lei?