avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Solicitari de clarificari cerinte minime de calificare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Solicitari de clarificari cerinte minime de calificare

In cazul unei proceduri de achizitie, un ofertant depune initial Declaratia conform art.11 din HG. Comisia de evaluare a solicitat ofertantului (cu oferta cea mai mica) sa prezinte/completeze certificatele/documentele edificatoare care probează/confirmă îndeplinirea cerinţelor de calificare. Ofertantul depune documente care nu probeaza indeplinirea cerintelor minime ( neplata taxelor catre bugetele locale si de stat, conform cerintei din fisa de date, lipsa utilaje,etc). Intrebare: Comisia de evaluare trebuie sa solicite clarificari privind aceste documente avand in vedere Declaratia initiala conf. art.11?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:27, 6 Noiembrie 2015
Ofertantul depune documente care nu probeaza indeplinirea cerintelor minime:
-neplata taxelor catre bugetele locale si de stat, conform cerintei din fisa de date,
-lipsa utilaje,etc.
Ce clarificari sa mai solicite Comisia de evaluare daca ofertantul nu a platit taxele catre bugetele locale si de stat?
Oferta este inacceptabila in conf. cu art. 36 alin.(1) lit.b) din HG 925/2006, intrucat nu a prezentat documente relevante in conf. cu prevederile art.11 alin(4) -(5).
Nu probeaza indeplinirea cerintelor sau probeaza neindeplinirea cerintelor ?

Daca din certificate reiese ca are datorii, nu mai cereti clarificari, cum a zis colega.

Daca din certificate nu reiese cert ca nu are nicio datorie scadenta, trebuie sa cereti clarificari in care sa precizati clar ce anume nu reiese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerinte de calificare- impozite si taxe locale Ema2013 Ema2013 In data de 10 octombrie 2014, a avut loc depunerea, respectiv deschiderea ofertelor pentru atribuirea unui contract de lucrari. Prin Fisa de date a ... (vezi toată discuția)
Certificat privind plata impozitelor Ema2013 Ema2013 In cadrul procedurii de atribuire a unui contract de lucrari, un ofertant depune Certificatul privind impozitele si taxele locale numai pentru punctul de ... (vezi toată discuția)
Cerinte de calificare -certificat plata datoriilor Ema2013 Ema2013 In cadrul procedurii de atribuire a unui contract de lucrari, un ofertant prezinta toate documentele de calificare cu exceptia documentului care confirma ... (vezi toată discuția)