avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lovire si alte violente
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Lovire si alte violente

Buna ziua, am si eu o mare problema. Ieri am fost la un birou de creditare sa imi scot un act additional la ctr. de credit. Ajunsa acolo angajata care s-a ocupat de mine a fost foarte obraznica inca de la prima vorba. M-a deranjat clar si i-am spus ca voi face reclamatii la conducere. Imediat au sarit doua colege cu gura pe mine si am fost facuta in fel si chip si scoasa afara verbal. Am refuzat si am dat sa sun la conducere. in acel momet angajata careia I-am spus ca fac reclamatia a venit spre mine la usa cu intentia de a ma da afara. Am facut gresala de a-I da o plama. In acel moment cele doua colege care m-au jignit au sarit pe mine si m-au imbrancit, iar din altercatia produsa am reusit sa o lovesc pe prima fata in zona abdomenului. In acel moment am aflat si ca este insarcina. ( Am unteles ulterior ca sarcina e de doua luni, deci nu am avut cum banui de situatia ei ) Cert este ca au chemat politia si astfel am ajuns sa fiu acuzata ca le-am batut eu chipurile pe toate trei. AM primit amenda de 300 de lei, dar am fost amenintata ca voi fi tarata prin tribunale. Imediat cum am aflat ca este insarcinata fata mi-am cerut scuze, dar fara rezultat. Mai tarziu am aflat ca I-a crescut tensiunea si ca s-a dus la spital ca I-ar fi curs sange din nas. Imi pare rau ca intr-un moment de stres maxim am reactionat asa. As vrea sa ma impac cu ele dar refuza categoric. Eu am fost singura ele au fost vre-o 6 in birou si din cate cred eu nu beneficiez nici de sansa camerelor video, care m-ar ajuta mult. Sunt disperata. Oare pot primi inchisoare pt asta? Am acasa un bebe mic si mor la gandul ca as putea fi inchisa chiar si o luna. Oare cum as putea sa evit acest lucru. In fond eu sunt vinovata doar pt palma. Apoi am fost imbrancita de doua fete mai corpolente decat mine si nu am dat in ele doar m-am smucit sa ma eliberez sa nu ma loveasca astfel lezand o a treia persoana. Nu au fost vanatai, nu am bagat pe nimeni in spital, nu am antecedente. Ma puteti ajuta cu un sfat. Chiar as putea face inchisoare pt atat ?! E rau ca eu nu am martori si ele neaga ca m-au lovit. Chipurile eu le-am batut pe toate 3. Mentionez ca sunt o fata de 1.60 si 55 kg, iar ele erau toate mai voinice decat mine. Mutumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
alexandrak, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrak , utilizator 09:19, 10 Mai 2016
Conform art.193(1) Noul Cod Penal"Lovirea sau alte acte de violenta cauzatoare de suferinta fizica se pedepsesc cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."Parerea mea este ca, o sa scapati cu o amenda.La politie cand veti fi citata sa recunoasteti fapta, sa spuneti ca regretati sincer fapta,ca nu ati avut de unde sa stiti ca era insarcinata fata pe care ati lovit-o in zona abdominala,sa explicati ca aveti un copil mic acasa, etc.
Multumesc pentru raspuns. Daca nu va deranjez mai am cateva nelamuriri. Cam in cate zile ar trebui sa ma citeze la politie ? Ar fi indicat sa imi caut deja un avocat, sau nu este nevoie inca ? Respectivele mai trebuie sa mearga sa mai faca inca o plangere la politie sau se considera plangere penala ca deja au chemat polita. Sa ma astept la un proces in instanta?
Amenda pe care ati primit-o este una contraventionala conf. Legii 61/1991, pentru atragerea raspunderii penale, persoana vatamata trebuie sa depuna plangere prealabila la politie/parchet.
Multumesc pt sfaturi ! Sunt extrem de nelinistita. As vrea din tot sufletul sa fie persoane cumsecade sa ne putem intelege, dar nu am eu norocul asta. Asa cum am mentionat chiar nu sunt o persoana agresiva, nici macar certareata si stiu ca am comis-o rau de tot. Cu riscul de a ma repeta, am sanse mari sa scap doar cu amenda? Pot afirma cu certitudine ca nu are nici macar o vanataie persoana in cauza ( asta doar dc nu se bate singura :) ) Si oarecum ar fi in favoarea mea faptul ca respectiva si-a parasit biroul si a venit inspre mine la usa - eu fiind pe punctul de a pleca din birou? Stiu ca e vinovat cel ce da prima palma, dar sincer va zic ca am fost provocata pana la nesimtire.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
alexandrak, utilizator
Doamna sau domnisoara
Fara a ma erija in aparatorul Dvs. si fara a va scuza, spun un lucru de bun simt:
Persoana lovita nu avea afisat indicatorul "atentie, bebe la bord"
Deci starea ei de sarcina nu ar trebui sa devina circumstanta agravanta si pe de alta parte consider ca atunci cand esti insarcinata te protejezi sau te aperi sau fugi, nu sari la
bataie ! Daca totusi la violenta raspunde cu violenta isi asuma riscurile... Repet: nu se vedea starea de graviditate !
Sfat: pe viitor evitati manifestari fizice specifice mai degraba "regnului" masculin !
Bafta

Alte discuții în legătură

Ordonanta de clasare Geangu Alexandru Geangu Alexandru Continut ordonanta clasare: Procuror X, examinand actele din dosarul cu nr XXX precum si referatul cu propunere de clasare intocmit de organele de cercetare ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei romane adrianfr adrianfr Buna ziua, In seara de 21.06.2010 am participat la o \"altercatie\" verbala. Nu a fost nimeni atins totul s-a rezumat la cateva cuvinte grele. Auzind ... (vezi toată discuția)
Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 ncpp) alexandrak alexandrak Buna ziua ! Din nefericire anul trecut am fost reclamata pentru ca am am dat o palma unei fete care m-a agresat verbal nestiind ca resectiva este insarcinata ... (vezi toată discuția)