Buna ziua, ma numesc Ecaterina (cetatean a Rep.Moldova), am redobindit cetatenia romana si depus juramintul in 2014 dupa nasterea copilului insa copilul nu a fost inclus in certificatul de cetatenie si din acest motiv am fost nevoita sa depun documentele copilului in Romania insa dupa sase luni am primit refuz de la autoritatile romanesti, tatal copilului nu are cetatenie romana si mi s-a spus ca doar in cazul in care obtine el cetatenie voi putea perfecta actele copilului, noi nu suntem casatoriti, poate fi alta solutie?
Nu se poate asa ceva, ati inteles gresit. Banuiesc ca e vorba de acordul tatalui.
Scrieti aici ce raspuns ati primit, ne lamurim iar apoi incercam sa va ajutam cu un raspuns care sa va ajute.
Toate decumentele solicitate inclusiv acordul ambilor parinti au fost prezentate la directia pubica de evidenta a persoanelor si stare civila la Bucresti, sectorul1, insa raspunsul este:
" Restituim alaturat dosar nr. din data 09.03.15 privind cererea numitului (Ecaterina ...)care solicita transcrierea certificatului de nastere pentru Anastasia procurat din RM deoarece din adresa autoritatii nationale pentru cetatenie nr... ANC din data de 05.06.15 nu exista solicitare pentru redobindirea cetateniei romane pentru Anastasia"
Va mutumesc mult.
Documente
Lili elena
Bună seara, in urma cu 2 ani am nascut un băiețel pe teritoriul albanez are certificat de nastere si pașaport albanez tatăl copilului find de origine ... (vezi toată discuția)