avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatii elev peste 18 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatii elev peste 18 ani

Buna ziua.M-a rugat cineva sa va intreb,precum a auzit undeva,ca elevii care au implinit 18 ani si li s-a suspendat plata pentru lunile iulie, august si in momentul in care se vor inscrie in noul an scolar vor primi acest drept retroactiv, in baza listei pe care o vor primi de la Inspectoratul Scolar. Acestia vor primi banii retroactiv pe lunile iulie si august abia in noiembrie.Primesc retroactiv sau nu?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 14 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc,desi dna respectiva zice ca i s-a spus la AJPS ca elevii care au implinit 18 ani,nu primesc alocatia pe timpul vacantei,adica pe iulie si august si nici pe septembrie doar incepand din luna octombrie se reia ,plata facandu-se in luna noiembrie doar ptr.octombrie.Va multumesc.
Cei de la AJPIS sa spuna care este baza legala a raspunsului dat.
Spuneti-le celor de la AJPIS ca prevederea din Legea 61/1993 referitoare la suspendarea platii alocatiei de stat pe pe perioada vacanţei şcolare de vară a fost eliminata prin respingerea OUG nr. 16 din 27 februarie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 158 din 29 februarie 2008 de către Legea nr. 175 din 10 octombrie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 710 din 20 octombrie 2008.
Multumesc ptr.toate raspunsurile,dar tot nu am inteles,ptr cele 2 luni de vacanta mai primesc elevii alocatia sau NU?Postasul i-a spus respectivei ca nici pe luna septembrie nu se mai da alocatie ptr elevii care au implinit 18 ani,fapt pe care nici nu i-a primit (ar fi trebuit sa-i vina in octombrie).Subliniez:elevul nu are NICI O ABSENTA nemotivata.In lege nu am gasit sa se refere anume la suspendarea ptr alocatiile pe timpul vacantei inclusiv luna septembrie.

Alte discuții în legătură

Alocatie elev după 18 ani PANITA ROXANA PANITA ROXANA Alocatie elev după 18 ani. Buna seara fiica mea a făcut 18 ani în Aprilie. În Iulie i s-a oprit alocatia, este octombrie, când va primi în continuare ... (vezi toată discuția)
Alocatie sistata pentru vacanta Cameliaioanaaaaaaaaaaaa Cameliaioanaaaaaaaaaaaa Buna seara !Am si eu o intrebare , va rog sa mi răspundeți ! Am împlinit 18 ani in luna Septembrie , imi continui studiile , si cei de la poștă mi au ... (vezi toată discuția)
Alocație copil Sabinabuzau Sabinabuzau Bună ziua. Fiul meu împlinește 18 ani în februarie. Este în clasa a XI a, așa că va mai fi elev înca un an de acum înainte. Va mai beneficia de ... (vezi toată discuția)