avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru aberanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru aberanta?

Buna ziua,

cazul meu este simplu pentru ce este foarte des intalnit .
Am un act testamentar prin care mostenesc cateva mii de metri de teren in apropierea capitalei.In acelasi act apare si un var care mosteneste si el alte mii de metri.Prin uz de fals probabil,in cardasie cu primarul comunei respective unde sunt terenurile obtine titlu de proprietate pe tot ce exista in certificatul de mostenitor si apoi le vinde.Eu personal am facut o gramada de cereri din 2000 si pana acum primariei si am primit acelasi raspuns.Am doar un certificat care nu atesta calitatea de proprietar.O.k.Dar cum a reusit ruda mea sa obtina certificatul de proprietar pe ceva ce nu ii apartine?
Acum doresc sa imi actionez in instanta ruda pentru obtinerea dreptului mostenit.Intrebarea mea este.
Cum este posibil ca taxa de timbru in aceasta caz sa ajunga la 100 si ceva de milioane?Adica daca nu am acesti bani nu am nici o sansa sa imi recuperez dreptul mostenit de la parintii mei?Iar cei care au incalcat legea sa stea linistiti?Intreb ptr ca am inteles de la avocatul meu ca in caz ca nu am acesti bani la prima infatisare pierd.

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:09, 21 Iulie 2009
Avocatul dvs v-a sfatuit foarte corect. In cazul in care nu platiti taxa de timbru la valoare veti pierde la prima infatisare fiindca actiunea nu este timbrata!B-)
Puteti la primul termen sa contestati aceasta taxa de timbru daca vi se pare nelegala, raportata la valoarea obiectului dedus judecatii, sau/si sa solicitati o scutire sau/si o plata esalonata a taxei de timbru, dovedind cu inscrisuri ca nu aveti posibilitati materiale.Avocatul dvs. va poate da mai multe lamuriri in acest sens.
Instanta poate anula cererea dvs. pentru neplata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar.
Multumesc.Foarte corect intr-adevar.Dar ce nu inteleg eu este faptul ca trebuie sa platesc multi ,multi bani ptr.ceva ce este al meu.Ca si cum parinti mei ar lasa mostenire o masina,si eu trebuie sa o mai platesc o data pentru a intra in posesia ei.Este aberant si strigator la cer..si nu degeaba cei care striga ca drepturile sunt incalcate intr-o tara care se doreste democratica au mare dreptate.Legile sunt facute de asa natura ca cel sarac sa sufere iar cel bogat sau smecher... dupa caz ,sa se bucure de ce e mai bun..indiferent ca ii apartine sau nu.
Intrucat actiunea pe care doriti sa o introduceti este una evaluabila in bani, conform Legii nr. 146/1997 modificata, trebuie sa timbrati la valoarea obiectului cererii.
Daca dovediti ca nu aveti venituri pentru achitarea taxei de timbru, puteti face cerere de acordare a ajutorului public judiciar conform. OUG nr. 51/2008 si, in functie de veniturile dvs, puteti obtine scutirea platei taxei de timbru sau o esalonare a platii.
De ce nu faceti o planmgere penala impotriva varului, primarului, iar ca solutie este sa va constituiti ca parete civila in procesul penal si sa solicitati totodata repunerea in situatia de dinaintea savarsirii infractiunilor si desfiintarea actelor efectuate in mod fraudulos?

Alte discuții în legătură

Procedura instanta civila ContSters228395 ContSters228395 Va rog sa ma lamuriti cu privire la procedura ce va trebui urmata in cadrul unui proces civil privind rezolutiune contract vanzare cumparare:am depus la ... (vezi toată discuția)
Lamurire vicente73 vicente73 buna ziua.ce inseamna taxa de timbru intr-un proces de partaj? si cum poate fi stabilita (vezi toată discuția)
Trebuie platitata taxa de timbru judicar pt accidente rutiere? Adolfdog Adolfdog Buna ziua, As dori sa stiu daca trebuie sa platesc taxa de timbru in cazul in care dau n judecata o firma de asigurari? Acestia refuza sa imi achite daunele ... (vezi toată discuția)