avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Trebuie platitata taxa de timbru judicar pt accidente ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Trebuie platitata taxa de timbru judicar pt accidente rutiere?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca trebuie sa platesc taxa de timbru in cazul in care
dau n judecata o firma de asigurari? Acestia refuza sa imi achite daunele materiale pe care mi le-a provocat un asigurat de al lor
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:28, 20 Februarie 2013
Se timbreaza la valoare. In situatia in care veti castiga procesul, cheltuielile de judecata le veti recupera de la parat (firma de asigurari). Cu stima.
mariusinho a scris:

Se timbreaza la valoare. In situatia in care veti castiga procesul, cheltuielile de judecata le veti recupera de la parat (firma de asigurari). Cu stima.

Este adevarat ca se discuta in parlament o lege sa se scoata aceasta taxa? Multumesc
A fost o astfel de scutire a platei de taxe timbru+ timbru judiciar, dar ea a fost aborgata de mult. Daca se discuta sau nu in parlament, instantele sunt prea putin interesate de acest aspect, intrucat ele sunt obligate sa aplice legea in vigoare la data inregistrarii cererii dvs.
In cazul in care sunteti in imposibilitate de a suporta aceste costuri cu plata taxei de timbru( aprox. 8% din valoarea pretentiilor), atunci va puteti folosi de ajutorul public judiciar, cerere prin care dvs. aratati instantei ca nu puteti plati acea taxa), cu documente atasate la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru a nu plati taxa judiciara de timbru pentru daunele solicitate se poate cere amanarea sau suspendarea judecarii acestui capat de cerere? cristiannegru cristiannegru - in actiunea sa, tatal meu a solicitat: pe langa obligatia principala, si obligarea paratei – la plata de cheltuieli de judecata ocazionate cu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata 119/2007 fany22 fany22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, cum se timbreaza o actiune pe oug 119/2007? 39 lei + 0,30 lei? fiindca le-am timbrat pe toate asa, si unele se admit, ... (vezi toată discuția)
Proprietate cu cota in diviza-cum poti iesi fara acordul partilor Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Am mostenit un teren si o casa ,impreuna cu alte rude (in numar de 6). Care este procedura sa separ cota in diviza de ceilalti ,cat ar costa? Ma refer la ... (vezi toată discuția)