Buna ziua,
As dori sa stiu daca trebuie sa platesc taxa de timbru in cazul in care
dau n judecata o firma de asigurari? Acestia refuza sa imi achite daunele materiale pe care mi le-a provocat un asigurat de al lor
Se timbreaza la valoare. In situatia in care veti castiga procesul, cheltuielile de judecata le veti recupera de la parat (firma de asigurari). Cu stima.
Se timbreaza la valoare. In situatia in care veti castiga procesul, cheltuielile de judecata le veti recupera de la parat (firma de asigurari). Cu stima.
Este adevarat ca se discuta in parlament o lege sa se scoata aceasta taxa? Multumesc
A fost o astfel de scutire a platei de taxe timbru+ timbru judiciar, dar ea a fost aborgata de mult. Daca se discuta sau nu in parlament, instantele sunt prea putin interesate de acest aspect, intrucat ele sunt obligate sa aplice legea in vigoare la data inregistrarii cererii dvs.
In cazul in care sunteti in imposibilitate de a suporta aceste costuri cu plata taxei de timbru( aprox. 8% din valoarea pretentiilor), atunci va puteti folosi de ajutorul public judiciar, cerere prin care dvs. aratati instantei ca nu puteti plati acea taxa), cu documente atasate la cerere.