avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pentru a nu plati Taxa judiciara de timbru pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pentru a nu plati Taxa judiciara de timbru pentru daunele solicitate se poate cere amanarea sau suspendarea judecarii acestui capat de cerere?

- in actiunea sa,
tatal meu a solicitat:
pe langa obligatia principala,
si obligarea paratei – la plata de cheltuieli de judecata ocazionate cu prilejul procesului, precum si daune in cuantum de 1000 lei.

- In Citatie, instanta
i-a pus in vedere tatalui meu
sa depuna Taxa judiciara de timbru in valoare de 100 lei noi,
adica 10% din valoarea pretinsă,
sub sanctiunea anularii cererii.

- pentru ca nu este sigur
daca va castiga procesul,
in ceea ce priveste capatul principal de cerere,
pentru a nu plati acum acea Taxa judiciara de timbru in valoare de 100 lei noi,
tata poate sa ceara amanarea judecarii
sau suspendarea judecarii
celui de al 2-lea capat de cerere
privind cheltuielile de judecata si daunele ?

Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 13:33, 16 Mai 2014
cererea se anuleaza daca nu este achitata taxa judiciara de timbru,nu exista posibilitatea amanarii sau suspendarii.
nu, actiunea se timbreaza cu scopul de a investi instanta sa judece cauza dvs. puteti renunta la despagubiri daca nu vreti sa platiti. puteti face cerere de ajutor public judiciar daca nu aveti bani pt taxa...in conditiile in care tatal dvs prin dovezile asupra venitului, pe care le va aduce, va obtine de la instanta plata esalonata, reducerea taxei sau scutirea...depinde de instanta si de situatia financiara a tatalui dvs
Dar daca as renunta acum la acest capat de cerere privind daunele,
daca voi castiga primul capat de cerere,
voi mai putea cere si daune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum am putea obtine: cheltuielile de judecată ? + majorari de intarziere, reactualizarea sumei ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Institutia noastra a dat in judecata firma care a executat niste lucrari de reparatii pentru restituirea unei sume de bani achitata in ... (vezi toată discuția)
Facilitare taxa judiciara. _Alin_ _Alin_ Am introdus o actiune pentru raspundere delictuala (art. 1349 c.c.) prin care am solicitat si o anumita suma ca daune morale de cateva zeci de mii de lei. ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa mai platesc o alta suma? dmdc dmdc Am facut o cerere de chemare in judecata pentru rezolutiunea unui contract de vanzare -cumparare a unui imobil.Am primit o citatie unde sunt anuntata ... (vezi toată discuția)