avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... joc pe calculator
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

joc pe calculator

Buna ziua.
Creez un nou joc pe calculator si ma intereseaza cum il pot proteja in conditiile in care am initiat si un site de prezentare a acestuia deoarece are nevoie de popularitate inainte sa fie gata. Sunt suficient de bine protejata de legea drepturilor de autor sau este necesar(si posibil?) sa inregistrez la OSIM reprezentarea grafica a personajului/logo/denumire?
S inca o intrebare: ce reprezinta expresia : "toate drepturile rezervate" care apare pe toate site-urile? O pot folosi pur si simplu sau am nevoie de ceva care sa certifice apartenenta acestor drepturi?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
anders, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRISTIANA GANEA , Consilier juridic 09:58, 22 Iulie 2009
Buna ziua.

In primul rand exista un organism a carui menire este de a proteja drepturile de autor. Orice program de calculator/joc va putea fi protejat in situatia in care este inregistrat la ORDA - oficiul roman pentru drepturi de autor.
La OSIM se inregistreaza marci, inventii, desene si modele.

Dumneavoastra trebuie sa va inregistrati la ORDA. Se face o cerere si se prezinta jocul si de asemenea trebuie prezentat acesta pe suport electronic. Drepturile dumneavoastra asupra produsului d-abia dupa inregistrare vor putea fi protejate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor pentru web-site Lady26 Lady26 As dori sa intreb cum se completeaza un forumular de la Orda pt drepturile de autor a unui web site.Din cat am citit nu se protejeaza ideile sau conceptul,ci ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi andreipitesteanu andreipitesteanu În urmă cu ceva timp am inventat un personaj de desen animat. Am fost sfătuit să-l înregistrez la OSIM ca desen sau model industrial. Singura problemă ar ... (vezi toată discuția)
Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)