avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asistat social
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asistat social

Buna ziua, in urma cu 5 ani mi-am asumat raspunderea ( declaratie la notariat pe proprie raspundere ca voi suporta cheltuielile in caz de deces) pentru o persoana adulta, fara locuinta, pensie sau alte venituri sau rude care sa doreasca sa-si asume raspunderea, pentru a fi primita intr-un centru sicial de ingrijire batrani. In momentul actual persoanei respective i s-au cautat anii de vechime in munca, avand in momentul actual o pensie aproximativ decenta + alte venituri rezultate din vânzarea unei proprietati de catre fratele acestuia si care prin notariat i-a dat o suma de bani, considerabila, suma ce se afla doar ne numele persoanei asistate, fara a fi trecute alte persoane in acest contract (cont bancar).
Întrebarea meas este, daca in acest moment pot merge la notariat pentru a da o declaratie(probabil?) in care sa anulez declaratia prin care acum 5 ani imi asumam cheltuieli in caz de deces (sustinator legal fiind trecut acolo eu). Precizez faptul ca persoana respectiva are handicap gr1 si cred ca ar trebui sa primeasca o pensie si in acest sens, bani care am inteles ca nu-i sunt dati dumnealui si ca sunt pastrati de azil, in cazul in care persoana ar solicita sa fie mutat intr-un alt centru social, mi s-a explicat de seful de centru, dar ma rog..nu e treaba mea. Mai precizez si faptul ciudat pt mine ca adresa din buletin a respectivei persoane nu a fost schimbata pe adresa centrului social, ci este vechea adresa unde locuia in urma cu multi ani.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca imi pot retrage cererea mea cat si parerea dv in legatura cu cele semnalate si va multumesc foarte mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: kl11 , utilizator 14:46, 9 Noiembrie 2015
va rog, imi poate raspunde cineva???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrebare anulare declaratie pe propria raspundere kl11 kl11 Buna ziua, in urma cu 5 ani mi-am asumat raspunderea ( declaratie la notariat pe proprie raspundere ca voi suporta cheltuielile in caz de deces) pentru o ... (vezi toată discuția)
Venitul bunicii, directionat spre azil monikiss monikiss Buna ziua! Bunica mea de 85 de ani are in prezent pensie+pensie de handicap+ajutor social de la primaria unde locuieste suma totala de aproape 1100lei. ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces Anastasia Petre Anastasia Petre Buna ziua! In situația decesului unei persoane care nu realiza venituri in tara, nefiind nici pensionar soția poate beneficia de ajutorul de deces dacă se ... (vezi toată discuția)