avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Venitul bunicii, directionat spre azil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Venitul bunicii, directionat spre azil

Buna ziua!

Bunica mea de 85 de ani are in prezent pensie+pensie de handicap+ajutor social de la primaria unde locuieste suma totala de aproape 1100lei. Acolo locuieste cu unchiul meu, si el este cel care ia banii, deoarece bunica sufera de Alsheimer.

Doresc internarea bunicii mele intr-un azil din apropierea Clujului si transferul banilor ei direct la acel azil, sau mie, eu platindu-i ulterior azilul. Ce pot face? De ce am nevoie. Mentionez ca unchiul meu nu se mai poate ocupa de ea.

Va multumesc,
Monica
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 14:30, 16 August 2011
Buna ziua,
In primul rand trebuie sa mergeti la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj unde ve-ti depune:

- cerere din partea solicitantului sau reprezentantului legal;
- certificatul tip A5 cu propunere de internare;
- declaraţie pe proprie răspundere că solicitantul nu are copii sau întreţinători legali;

- în cazul în care are întreţinători legali, aceştia trebuie să dea o declaraţie cu motivele pentru care nu îşi pot îngriji părintele şi să prezinte eventualele acte medicale dacă sunt bolnavi;

- certificat medical din care să rezulte că s-au efectuat analize medicale: RBW, radiografie plămâni, test HIV;
- examen coproparazitologic;
- adeverinţă medicală care să prezinte că nu este în evidenţă cu boli infecto-contagioase;
- adeverinţă de venit impozabil (act de stare materială de la Circa Financiară);
- copie BI/CI;
- copie certificat de naştere;
- copie certificat de căsătorie;
- copie hotărâre de divorţ sau certificat deces (după caz);
- talon pensie recent;
- situaţie locativă (după caz):
o copie după contractul casei proprietate personală,
o copie după contractul vânzare-cumpărare,
o copie după act de donaţie,
o copie după contractul de închiriere;

- copie certificat de încadrare în grad de handicap;
- dosar cu şină;

In mare, acestea sunt actele necesare. Daca mai trebuie ceva, va vor spune cei de la Directie. Este bine, sa depune-ti intai cererea, copia dupa BI/CI si copia dupa talonul de pensie.
In ceea ce priveste veniturile bunicii, trebuie sa stiti ca in momentul institutionalizarii indemnizatia de handicap se sisteaza si nu se mai vireaza nici dansei, nici caminului. In calcului contributiei pe care va trebui sa o plateasca se va tine cont doar de pensia de limita de varsta.
De ce natura este acel ajutor social de la Primarie? Este cumva vorba de indemnizatia de insotitor pentru persoane cu handicap gradul I (grav)? Daca da, si aceasta indemnizatie se va sista la momentul institutionalizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap valentin2487 valentin2487 bunicul meu are 70 de ani. a facut o operatie prin care i s-a extirpat un plaman in urma cu 5 ani. as dori sa aflu daca ar putea obtine o indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Ingrijitor de persoane cu dezabilitati adrianady adrianady Buna seara,am si eu o intrebare: o vecina are pe mama ei bolnava ,batrana, nu mai cunoaste persoane,deci are si o boala psihica,..pleaca de acasa foarte des,se ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Anton25 Anton25 In urma cu 8 ani am avut un accident la un utilaj de tamplarie,in urma accidentului am ramas fara mare parte din trei degete la mana stanga.Se poate face un ... (vezi toată discuția)