avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

Buna ziua!
Am si eu o intrebare: cum se scrie detasarea in carnetul de munca?
Cel mai recent răspuns: cristina_mihaela , utilizator 17:55, 21 Iulie 2009
Se trece locul de munca, decizia, salariul de baza, asta dupa opinia mea.
In primul rand -detasarea- implica schimbarea temporara a locului muncii, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului. Poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an, iar in mod exceptionalmai poate fi prelungita, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.= conform art. 45, 46 din Codul muncii.
Conform celor mentionate si in functie de situatie, in cartea de munca se va trece obligatiriu :
1. numarul si data deciziei, actului aditional prin care salariatul x a fost detasat;
2. temeiul de drept, respectiv art. din CM ; unitatea la care a fost detasat si perioada(de la.. pana la...);
3. salariul .
Reglementari privind drepturile cuvenite salariatului detasat se regasesc la art.47 din CM.
Modificandu-se unul sau mai multe elemente din contractul individual de munca, este necesar ca angajatorul sa intocmeasca si un act aditional la CIM, care ulterior sa-l semneze si angajatul detasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea live_maz live_maz care este procedura prin care un salariat poate fi detasat? exista o corespodenta tipica intre cele 2 soc? (vezi toată discuția)
Detasarea DANTE ALEXA DANTE ALEXA Ma intereseaza care este limita la care se poate face detasarea unei persoane dupa ce isi da acordul personal cu detasarea. (vezi toată discuția)
Clauza cim - lucrul la teri Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Este ok sa se treca in CIM la locul muncii, \"lucrul la terti\", sau pe santiere? Intreb pentru ca am salariati care sunt angajatii mei, dar ... (vezi toată discuția)