Este ok sa se treca in CIM la locul muncii, "lucrul la terti", sau pe santiere?
Intreb pentru ca am salariati care sunt angajatii mei, dar lucreaza pe niste santiere ale unor parteneri cu care eu am contract de prestari servicii.
Toate sunt ok, din partea partilor, dar in cazul unui control ITM, pot avea probleme cu astfel de clauza?
Buna ziua,
Un act aditional la contractul individual de munca al salariatului in care se mentioneaza locatia va fereste de neplaceri. Conform art.45 din Codul Muncii /2003, cu completarile şi modificarile ulterioare,puteti specifica in actul aditional ca acel salariat este detasat : " detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.in mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul salariatului."Si art. 43 din acelasi cod va poate ajuta : " delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.Iar art.42 (cdul muncii) va ajuta sa nu incalcati legislatia : " locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegare sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca."
Cu speranta ca v-a m fost de folos....o zi buna
Refuz relocarea
x3v1l
buna,
sper ca ma puteti ajuta, lucrez la o firma de retail, la sfarsitul acestei luni se vor inchide mai multe magazine in 2 orase diferite, respectiv cluj ... (vezi toată discuția)