avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegare la delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegare la delegare

este permisa delegarea la delegare?
dar delegarea la detasare?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 29 Iunie 2011
Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.
Nu puteti fi in doua locuri in accelasi timp, dar in cadrul unei delegari puteti trece pe la mai multe locuri in care sa va exercitati atributiile.

Art. 45
Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.
De la noul loc de munca, unde trebuie sa respectati RI si disciplina muncii de acolo, puteti fi delegat de noul angajator.
multumesc pt raspuns!
problema mea era urmatoarea: salariatul e delegat la SC x, iar DC x il deleaga mai departe la SC y..am inteles din ce mi-ati indicat dvs ca nu se poate

daca salriatul e detasat la Sc x, SC x il poate delega apoi la Sc y..
am inteles bine?
Da.
monik a scris:

multumesc pt raspuns!
problema mea era urmatoarea: salariatul e delegat la SC x, iar DC x il deleaga mai departe la SC y..am inteles din ce mi-ati indicat dvs ca nu se poate

daca salriatul e detasat la Sc x, SC x il poate delega apoi la Sc y..
am inteles bine?

Nu are cum societatea la care este detasat sa-l delege la alta societate ... delegarea o face tot societatea angajatoare cea de la care a fost detasat mai intai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. suntem o firma de constructii si avem de montat o ... mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua. Suntem o firma de constructii si avem de montat o biserica in Ungaria. Echipa care merge la montaj trebuie sa aiba detasare sau delegatie? ... (vezi toată discuția)
Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)
Refuz relocarea x3v1l x3v1l buna, sper ca ma puteti ajuta, lucrez la o firma de retail, la sfarsitul acestei luni se vor inchide mai multe magazine in 2 orase diferite, respectiv cluj ... (vezi toată discuția)