avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Suntem o firma de constructii si avem de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Suntem o firma de constructii si avem de montat o ...

Buna ziua.
Suntem o firma de constructii si avem de montat o biserica in Ungaria. Echipa care merge la montaj trebuie sa aiba detasare sau delegatie? Mentionez ca va lucra tot pentru firma noastra.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 13:21, 27 Mai 2021
Se merge pe detasare.
mitrofan emilia a scris:

Mentionez ca va lucra tot pentru firma noastra.


Sunt de părere că în acest caz se merge pe delegare.

Art. 43. [delegarea]
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
1. Delegarea presupune modificarea locului muncii cu pastrarea neschimbata a celorlalte elemente ale contractului de munca.

Art. 45. [detaşarea]
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Nu cred ca Biserica din Ungaria poate fi proprietatea societatii , ca sa putem vorbi de acelasi angajator ?

In cazul detașării transnaționale beneficiarul direct al muncii lucrătorului este întreprinderea primitoare; în cazul delegării acest beneficiar este chiar angajatorul acelui salariat.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
în cazul delegării acest beneficiar este chiar angajatorul acelui salariat.

Din cum a scris userul înțeleg că e vorba de o lucrare de montaj pe care o va face firma lor cu angajații proprii, caz în care beneficiarul este firma userului: nu vor lucra sub coordonarea bisericii, ci în echipă de la firmă. Ar fi mult mai simplu, dacă e așa, să meargă pe delegare decât pe detașare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)
Delegatie sau detasare vasilegabriel vasilegabriel Care diferenta intre delegatie si detasare si cum se face plata lor? (vezi toată discuția)
Diferenta dpdv fiscal intre angajat delegat (delegatie) si angajat detasat (detasare) edyB edyB Buna ziua, As dori sa stiu care este diferenta (din punct de vedere al fiscalitatii) dintre statutul de Delegat si cel de Detasat. Ceea ce se intelege din ... (vezi toată discuția)