avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca ?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca ?

Administratorul unei societati a cumprat un spatiu comercial ce a necesitat renovare. Avand lampa electrica din tavan efecta, in mod ocazilal a chemat un electrician angajat la o alta unitate, dar care se afla in afara programului de lucru sa o repare. Electricianul in timp ce a efectuat reparatia s.a dezechilibrat de pe scra si a cazut, lovindu-se la cap de dusumeaua cimentata, alegandu-se cu vatamari corporale grave. Intrebarile sunt:
- Este accident de munca ?
- Administratorul avea obligatia de a sesiza evenimentul la ITM?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:26, 7 Noiembrie 2015
Evenimentul trebuia raportat la ITM de catre angajatorul care a cumparat spatiul comercial, urmand a fi cercetat ca AM de catre o comisie numita la nivelul firmei detinatoare a spatiului comercial. Electricianul fiind in afara programului normal de lucru, din comisie nu trebuie sa faca parte si reprezentant al firmei unde acesta este angajat cu CIM.
Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si evenimentul se inregistraza ca AM de catre firma detinatoare a spatiului.
In functie de gravitatea vatamarilor suferite de electrician (conform diagnostic medical / expertiza medico-legala), ITM poate cerceta evenimentul produs ca AM cu invaliditate probabila.
In urma cercetarii evenimentului se vor stabili responsabilitatile pe linie de ssm.
ITM va stabili conditiile de respectare a codului muncii pentru efectuarea de lucrari cu terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto usor fara victime internate, in incinta unei societati comerciale Impuscatuvyahoo.com Impuscatuvyahoo.com daca accidentul s-a produs mai mult din cauza presupusei victime care nu necesita nici o zi de spitalizare,si eu vazand la fata locului ca aceasta a plecat pe ... (vezi toată discuția)
Accidente de munca - subcontractanti floriontehnic floriontehnic cine si cum se raporteaza ,cerceteaza si inregistreaza accidentele de munca in cazul subcontractantilor? (vezi toată discuția)
Incident Rual256 Rual256 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca un salariat care isi termina activitatea in timp mai scurt (adica in mai putin de 8 ore) in decursul unei zile poate pleca ... (vezi toată discuția)