Accident cu auto de serviciu în afara programului, dar la cererea angajatorului: mi se cere să plătesc integral reparația mașinii, ce mă sfătuiți să fac?
Buna seara, am avut un accident în decembrie 2018 cu mașina de servici, iar la sfârșitul lui martie 2019 am demisionat cu preaviz.
Pe data de 15.10.2019 am fost contactat de fostul angajator sa ii plătesc integral reparația mașini deși până atunci nu am mai vorbit deloc.
Ma amenințat că mă da in judecată dacă nu ii dau bani, deși tot ce am văzut că deviz de reparație este o poza la o agendă scrisa de el cu preturi de la mecanic. Ce mă sfătuiți să fac?
Mulțumesc.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila va trebui sa asteptati o hotarare judecatoreasca. In instanta, angajatorul trebuie sa depuna documente (inclusiv un deviz de lucrari efectuate/ platite legal) care sa-i sustina punctul de vedere, resp0ectiv pe ce motiv va cere sa platiti reparatia masinii.
Nu spuneti daca evenimentul rutier s-a produs din vina dvs. si a fost constatat/ mentionat ca atare de catre politie in PV intocmit.
Nu spuneti daca evenimentul produs a fost anuntat la ITM si cercetat la nivelul firmei de o comisie desemnata prin decizia angajatorului. Nu spuneti daca in urma evenimentului produs ati beneficiat de concediu medical de cel putin 3 zile.
Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile legale, evenimentul produs se poate incadra ca accident de munca in conditiile in care se atesta ca indeplineati o sarcina de serviciu dispusa de angajator.
Daca angajatorul nu a procedat asa cum am precizat mai sus, puteti sesiza dvs. ITM care va declansa o ancheta si va dispune firmei cercetarea evenimentului produs.
Accident de munca
VICTOR-G
Buna ziua.
Am suferit un accident de munca,alunecand pe gheata la servici.
Angajatorul m-a gasit vinovat,deoarece nu m-am deplasat cu atentie.
Dar faptul ca ... (vezi toată discuția)