avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca stivuitor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca stivuitor

Buna ziua,
Am avut un accident in munca in data de 20.10.2019 din cauza unei defectiuni la stivuitor, (90 zile cel putin de cm + 5 zile spitalizare si operatie glezna)
-Nu a venit decat firma sa imi ia declarati in spital la celalate instituti trebuie sa merg eu ? Isir, politie?
-Firma arunca vina pe mine zicand ca este o greseala umana. Nu este asa ce pot face?
- Reprezentanti legali ai firmei m au defaimat in fata colegilor in prima saptamana dupa accident zicand ca e vina mea si sanctiuni inventate (ancheta era in curs si este)
- S au efectuat lucrari de revizie si reparati la acel stivuitor inainte sa soseasca reprezentanti ISCIR desi este interzis. Doar ca sa scoata stivuitorul functional iar pe mine vinovat . Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:39, 2 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evenimentul produs trebuie cercetat de catre o comisie desemnata de angajator prin decizie scrisa.
Dosarul de cercetare se trimite la ITM spre avizare si daca sunt indeplinite conditiile legale, ITM avizeaza dosarul, firma inregistreaza AM si completeaza formularul FIAM.
Angajatorul are obligatia sa dea victimei 1 expl. din PV de cercetare a AM avizat de catre ITM si 1 expl. din FIAM. Aceleasi documente, angajatorul le trimite la CJP care gestioneaza fondul unic pentru AM si BP la care cotizeaza obligatoriu, lunar toate firmele. De aici se platesc concediile medicale si celelalte prestari si servicii prevazute in Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009 art.18.
Daca nu sunteti de acord cu PV de cercetare eveniment/ AM puteti sa-l contestati, motivat, la ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Puteti anexa documente scrise care sa va sustina punctul de vedere.
Nu s a inregistrat acel dosar si nu am primit nici o decizie nici acasa de la itm sau de la firma.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Depuneti notificari scrise cu nr. de inregistrare/ data la ITM si la angajator prin care solicitati documentele respective.
Daca doriti sa comentati dati clik pe butonul "raspunde" pentru a nu mai aparea mesaje integrale, deja scrise.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Cat timp am termen legal de la data intamplari accidentului in care pot contesta decizi luate fara prezenta mea?
Iscir dar politia nu m au contactat sa dau nici un fel de declaratie trebuie sa merg eu?
Puteti contesta PV al ITM in 30 de zile de la primirea (dupa ce semnati de primire) documentului.
Nu trebuie sa va contacteze politia si/sau ISCIR. Cercetarea evenimentului produs este de competenta angajatorului.
Este posibil ca evenimentul produs sa nu fi fost anuntat la ITM de catre angajator nerespectandu-se prevederile Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 27 (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art. 5 lit. f);
b) asigurătorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, evenimentele urmate de incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmărire penală, după caz.
-art.5
f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
Puteti anunta dvs. ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. ITM va face o ancheta si va dispune firmei sa cerceteze evenimentul produs. Dvs. veti primi raspns scris de la ITM cu masurile dispuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca CristianMihai2018 CristianMihai2018 Bună ziua! In urma cu o luna am avut un accident de munca fiind vina mea care din pacate sa soldat cu dubla fractura al bratului drept si strivire a ... (vezi toată discuția)
Despagubire deces la locul de munca FDiana1980 FDiana1980 Sotul meu in varsta de 38 de ani a decedat la locul de munca, el fiind sofer de camion. A suferit un infarct. Ar trebui sa primesc vreo despagubire si daca da ... (vezi toată discuția)
Dosar cercetare eveniment - accident de munca Mihaela_12 Mihaela_12 Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea informatie: in cazul unui accident de munca, ce documente privind cercetarea evenimentului trebuie ... (vezi toată discuția)