avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate pfa

Buna seara!

OMFP 170 din 2015 prevede ca se face obligatoriu inventarierea la inceputul activitatii. Ce trec in registrul inventar daca nu am niciun bun cu care vin ca aport in II? Trebuiesc trecute cumva sumele de bani cu care vin ca aport pentru constituirea II tinand cont ca la infiintare nu am venituri din activitate?
De asemenea, cheltuielile personale se trec in RJIP? Pentru a face incasari si plati in cadrul desfasurarii activitatii contul bancar trebuie sa fie deschis pe II sau pot folosi contul personal detinut inaintea deschiderii II?
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: samir67 , utilizator 12:48, 7 Noiembrie 2015
Nu treceti nimic in registrul inventar la infiintare in cazul dumneavoastra.
Sumele pe care le aduceti ca aport la infiintare sau pe parcurs, le treceti in RJIP.
Va deschideti cont pe II.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 170/2015 - contabilitate partida simpla Rusty Rusty S-a publicat vreun Ordin referitor la Registrul de evidenta fiscala? In ordinul 170/2015 nu se mentioneaza nimic despre Registrul de evidenta ... (vezi toată discuția)
Calcule la o intreprindere individuala Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov La o intreprindere individuala cand se face situatia anuala deci declaratia 200 la total venituri realizate se prinde si aportul asociat sau nu.? (vezi toată discuția)
Int.ind. cum inregistrez sumele platite pentru achizitia de marfuri? LLAAVVIINNIIAA LLAAVVIINNIIAA Bun gasit! Am deschis la 1 iunie o Intreprindere Individuala. Va rog mult, ajutor pentru urmatoarele situatii: 1. Cum (si unde?) inregistrez sumele platite ... (vezi toată discuția)