avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntarea la repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntarea la repartitoare

Buna ziua,

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari de 38 de apartamente iar contractul cu firma de repartitoare expira in decembrie. Din cele 38 de apartamente, 1 are centrala, deci se considera doar 37 cu drept de vot (in ceea ce priveste subiectul acestui mesaj)

In urma unei liste nominale, 20 de apartamente doresc renuntarea la repartitoare iar 12 nu doresc (restul de 6 nu au raspuns sau nu au fost gasiti acasa). Insa presupunand ca ei ar spune nu am avea 20 DA si 18 NU.

Avand in vedere ca majoritatea doresc sa renunte definitiv la repartitoare si trecerea la pausal RADET, eu ca presedinte am dreptul legal de a decide ca tot blocul sa treaca la pausal in baza acestor voturi si sa nu semnez contract cu nicio firma de repartitoare?

Mentionez ca pausalul la firmele de repartitoare este diferit si nu pot exista doua moduri diferite de calcul a caldurii intr-un bloc. Ori plata la comun ori firma de repartitoare.

In prezent exista o lege care practic obliga proprietarii sa isi instaleze contoare / repartitoare pana in decembrie 2016. Este aceasta lege suficienta cat sa ne impedice sa trecem pe pausal anul acesta si pana iarna viitoare?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2015
ionut39, utilizator
Puteti face un compromis: anul acesta nu semnati contractul cu firma de repartitoare.
Sfat: lasati repartitoarele pe pozitie, s-ar putea ca anul viitor sa va razganditi.
La noi in bloc oamenii nu cunosc termenul de compromis. Repartitoarele noastre au 10 ani si sunt iesite din garantie, iar unii locatari le manevreaza pentru a fura. Chiar daca am merge pe repartitoare, le-am inlocui cu cele pe unda radio + echilibrare hidraulica. Insa ma intereseaza legal, daca aceste 20 de semnaturi imi dau mie dreptul de a nu semna un contract.
Daca legea nu obliga la montarea repartitoarelor, atunci decizia majoritatii poate schimba modul de calcul in cel pausal.
Buna seara. Si la mine in bloc a avut loc anul trecut aceeasi discutie. S-a votat pentru pastrarea de repartitoare iar cei care nu au mai dorit au facut cerere de calcul pentru pausal. Va spun sincer ca au avut de pierdut. De ce? Un apartament care are repartitoare si le inchide nu inchide si circuitul agentului termic, de unde situatia ca cei pe pausal au platit mai mult. Explicatia a fost : Repartitia celor cu repartitoare se face pe repartitoare si diferenta se calculeaza intre cei cu CT si cei pe pausal.
Diferenta dintre situatia dvs. si cea de la noi este ca noi din Decembrie nu vom mai avea contract cu firma de repartitoare, astfel ca ei nu vor mai calcula pausalul dupa formula lor. Daca toti trec pe pausal, atunci se va plati la comun si nu vom mai avea nicio legatura contractuala cu firma respectiva. In acest caz, plata la pausal este mai avantajoasa decat in cel descris de dvs.

Alte discuții în legătură

Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură alvorada alvorada O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)
De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)