avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Onorariu recurs similar cu cel de la fond?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Onorariu recurs similar cu cel de la fond?

Buna ziua.Am o intrebare. Am castigat procesul (in caltate de parati:P) dar,reclamantul a facut recurs.In recurs acesta nu are nicio proba noua sau inscrisuri, este foarte posibil de asemenea ca sentinta nici sa nu fi fost legalizata.Din ce am inteles ar fi suficienta intampinarea. Cu toate acestea avocatul ne cere acelasi onorariu ca la prima reprezentare(si credeti-ma nu e o suma derizorie).Ma puteti elucida un pic?Care este procedura? Multumesc!
P.S: Este vb de un proces pentru rezilierea unui contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 01:17, 26 Iulie 2009
Avocatul a cerut corect, daca vi se pare banal ceea ce face de ce nu va reprezentati singur?
Iar daca pierdeti in recurs, ce faceti dati vina pe judecatori?
Iar daca castigati, ce faceti, spuneti ca ati cheltuit banii de geaba pe un"prost de avocat"?

Eu v-as sugera in aceste conditii sa va angajati ca la locul d-voastra de munca sa munciti fara salariu, iar daca luati pensie sa renuntati la ea!
Nu exista o procedura sau un anumit prag in stabilirea onorariilor, fiecare avocat solicita onorariul pe care il considera de cuviinta, avand la baza mai multe criterii ( complexitatea dosarului, timpul alocat, sanse de castig, etc)
recursul presupune un alt proces , deci normal este ca si avocatul dvs sa fie remunerat pentru prestatia sa.
asa cum v-au spus colegii mei, chiar daca hotararea pronuntata de instanta pe fond este una favorabila dvs, s-ar putea in recurs sa pierdeti .
asa ca " nu va innecati la mal " !!
din moment ce avocatul dvs si-a dat silinta si rezultatele sunt pe masura eu cred ca merita respectul dvs .

Avocatul poate sa va ceara la fel, mai mult sau mai putin in calea de atac.
Insa nu sunteti obligat sa il angajati.
Va asumati insa anumite riscuri in acest caz, riscul pierderii procesului.
Presupun ca nu ati platit nici macar 5 % din valoare pe care va judecati.
Dati Cezarului ce-i al Cezarului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract reprezentare? ramonel78 ramonel78 as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract??????? cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si ... (vezi toată discuția)
Recuurs marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, As vrea sa fac un recurs pt. o hotarare, si nu sunt sigura daca ma voi putea reprezenta singura. Pot sa-mi angajez un avocat, mai tarziu daca va ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata=onorariu avocat? amot amot Buna ziua! M-as bucura daca m-ati putea lamuri! Iata datele problemei: In proces civil , am fost reprezentata la prima instanta de catre un avocat; ... (vezi toată discuția)