avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare, contestare paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare, contestare paternitate

buna seara...actualul meu sot a mai avut o relatie in trecut si are doi copii pe numele lui...fosta concubina l-a dat in judecata pentru abandon de familie....dupa primul proces el a trimis cerere la tribunal pt a solicita testul de paternitate dar nici un raspuns procesul a continuat....precizez ca nu suntem in romania si el refuza sa plateasca pensia alimentara pana nu se demonstreaza prin test ca intradevar copiii sunt ai lui...in cazul asta cum ar trebui sa procedeze sotul meu si ce ar trebui sa faca in cazul in care tribunalul nu ia in considerare cererea trimisa....astept un raspuns concret
Trebuie deschis proces separat pentru asta, depinde de legile tarii respective daca s-a prescris sau nu dreptul. Aveti grija ca prin demersurile respective puteti traumatiza copiii, depinde de varsta lor, daca-s marisori vor putea crede ca sunt renegati de parinte.
fosta si copiii sunt in romania...si procesul la fel...sotului i-a venit un dubiu atunci cand in gluma i-a cerut sa faca testul ADN sa vada daca intr-adevar copiii sunt ai lui(pecizez ca atunci cand au fost impreuna s-au mai certat s-au impacat...iar in timpul certurilor erau fiecare la casa lui...distanta dintre ei fiind cam 200km)revenind a subiect.....nu stiu cine si cum a informat-o pe ''victima'' ca raspunsul ei la cererea sotului a fost urmatorul...''chiar daca copiii sunt ai tai chiar daca nu oricum trebuie sa-mi platesti pensie alimentara ca sunt pe numele tau si e ca si cum i-ai adoptat''...dupa un astfel de ras i-a dat de gandit ca posibilitatea de a nu fi copiii lui este mare si vrea neaparat testul....nimeni nu cred ca ar plati pensie alimentara daca copiii nu sunt ai lui...corect?
Acum sunt copiii lui, cat sunt copiii lui le datorează întreținere.
Dacă are dubii în privința paternității, trebuie sa conteste în instanta recunoașterea paternității.
Acuma..dvs știți ce a trimis în instanta soțul dvs și sub ce forma.. Trebuie sa îndeplinească o anumita procedura. Luați legătura cu un avocat care sa va reprezinte soțul în instanta.
Pot sa nu fie copiii lui, daca nu face lucrurile cum trebuie va plati pensie ca si cum ar fi. Nu trimite DUPA un proces o hartie la tribunal, ca cine stie ce-a trimis si de ce...
Deschideti proces nou, caci nimeni nu va dovedi pentru sotul dv. ce vrea el dovedit, el trebuie sa dovedeasca, sa faca cereri, sa ceara testul ADN, sa raspunda la apararile mamei copiilor si tot asa.
Totusi, nu stiu daca in baza a doua vorbe este de facut un proces, insa fiecare isi stabileste prioritatile in viata. cat timp s-a ocupoat de ei sotul dv. in perioada cat credea ca sunt copiii lui? Cata legatura s-a format intre ei? Cate vizite au fost? Ce varsta vor fi avand copiii?
Sunt multe variabile, ar trebui sa aiba macar o informare psihologica si una juridica INAINTE de a lua o decizie.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat ... Alexandra713 Alexandra713 Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat un proces de pensie alimentara continuare cu tatal meu , procesul a fost definitivat si ... (vezi toată discuția)
Test adn la 35 de ani ramonacojocariu ramonacojocariu am 35 de ani,pot fi obligata de tatal meu sa fac testul adn? parintii sunt divortati de 30 de ani si acum tatal meu m`a chemat in instanta pentru ... (vezi toată discuția)