avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat ...

Buna ziua , sunt studenta in anul 2 la facultate ,am castigat un proces de pensie alimentara continuare cu tatal meu , procesul a fost definitivat si irevocabil . Am luat legatura cu un executor judecatoresc pentru a i se pune proprire pe salariu , tatal meu acum vrea sa fac un test ADN , ma poate baga iar in tribunal ? Imi va influenta banii pe care ii am de primit ? Eu nu am primit bani de 2 ani , iar acum trebuie sa imi vina din urma . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:14, 26 Ianuarie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tatăl era soțul mamei la data nașterii Dvs., s-a prescris de mult termenul în care putea constesta filiație (art. 430 C.Civ.). Pe de altă parte, dacă a aflat acum -și poate dovedi- că sunt indicii să nu fie tatăl Dvs., da, vă poate chema în judecată.
De altfel, oricine poate chema pe altcineva în judecată oricând, accesul la justiție este liber.
Dacă o să și câștige, asta e altă poveste.
Dacă, așa cum presupun, i-a venit această idee doar pentru că nu vrea să plătească întreținere și nu sunt niciun fel de indicii că nu v-ar fi tată, cererea îi va fi respinsă.
Nu, o astfel de cerere nu va suspenda obligația de întreținere.
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
tatal meu acum vrea sa fac un test ADN , ma poate baga iar in tribunal ?

important nu e ce vrea tatal, daca sunteti un copil rezultat din casatoria parintilor dvs, dreptul lui la o actiune in tagada paternitatii e prescris demult, nocul cod civil nu va e aplicabil, deci degeaba ar avea indicii el ca nu sunteti fata lui si oricum, nu are niciun indiciu.
ar trebui sa acceptati un test adn, sa mai cheltuie niste bani si sa ii mai cereti si daune apoi.
daca nu sunteti copil din casatorie, poate contesta recunoasterea paternitatii.
orice proces ar incepe, executorul isi face treaba si il va executa silit.
poate contesta executarea si poate cere si suspendarea executarii pana cand va avea un rezultat al unui eventual proces in legatura cu paternitatea.
Buna seara , asa cum ati spus tatalui meu i-a venit această idee doar pentru că nu vrea să plătească pensia de întreținere , tatal meu si mama mea la nasterea mea nu au fost casatoriti , el mi-a dat un mesaj astazi daca sunt de acord sa fac un test de paternitate ,iar eu i-am spus ca nu , deoarece eu sunt in sesiune la facultate si nu am timp de tot ce face el , m-am judecat 2 ani de zile singura in tribunal cu avocata lui ,iar eu am castigat procesul ,sa primesc pensie alimentara de la el pana la varsta de 26 de ani .Ce ma sfatuiti sa fac ? Daca ma da injudecata sa fac testul ADN il voi face ,e mai bine sa-l fac de buna voie sau sa ma cheme el in tribunal ? Va multumesc frumos ,o seara placuta .
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
lasati-l sa va dea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)
Tatăl copilului meu contestă paternitatea, deși a recunoscut minorul. vreau să-l notific prin executor pentru un test adn, cum îl pot obliga să se prezinte dacă nu vrea? Anastasia93 Anastasia93 Bună ziua. Am un copil de 3 ani şi 5 luni recunoscut de tatăl lui. Despărțirea noastră s-a produs când copilul avea 3 luni şi jumătate (nu am fost ... (vezi toată discuția)