avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate falsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate falsa

Va rog ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarele intrebari : cind se cere de catre instanta stabilirea paternitatii unui copil, nu ar fi normal ca la testari sa fie prezenti 2 barbati ? Am sa detaliez subiectul. Cu 2 ani in urma am cunoscut o fata, am avut o relatie, nu am locuit impreuna si care s-a terminat prin plecarea ei intr-un concediu in DUBAI in care nu am mai stiut nimic despre ea. Intre timp m-am casatorit si am aflat si despre ea ca, la fel e casatorita (nelegitim )si ca are o fetita.Fetita poarta numele barbatului cu care ea se afla in concubinaj. Si culmea de 6 luni m-am trezit tirit prin tribunal ca eu as fi tatal copilei .Am cerut efectuarea testului de paternitate, unde nu mi s-au recoltat decit mie, mamei si fetitei probe. Barbatul cu care locuieste si cu care a fost in concediu in Arabia ,nu a fost testat si nici ,nu a solicitat vreo examinare.Asadar,mama m-a racolat pe mine din multitudinea de barbati din anturajul ei ,m-a declarat tatal biologic al copilului , ceea ce si testele au dovedit si acum imi cere pensie alimentara. Nu inteleg atitudinea barbatului ! Daca stia ca fetita nu este a lui , de ce a trecut-o pe numele lui ? Daca a acceptat-o , de ce permite mamei sa-l BATJOCOREASCA si sa spuna public ca nu este el tatal copilei? Sunt cumva vorbiti si vor sa ma stoarca de bani ?Spuneti-mi dumneavoastra , ce explicatie exista pentru aceasta ,chiar cred INEDITA situatie?
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
Anescumihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:37, 10 Noiembrie 2015
nu inteleg intrebarea ,paternitate falsa?adica ai realizat ca taicatu nui taicatu bun? ai recunoscut un copil si de fapt nu era al tau?
spuneti si dvs toate datele problemei
cind spun paternitate falsa ,ma refer la faptul ca testul ADN ARATA CA EU SUNT TATAL FETITEI, dar dupa calculele mele (de 2 ani) nu are cum . e o minciuna. Daca ea stia ca fetita este a mea , de ce a trecut-o pe numele altui barbat ?
adica de ce nu are cum ? Cat are fetita si cand ati avut dvs legatura ?
Art. 412
Timpul legal al concepţiunii
(1) Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi.
(2) Prin mijloace de probă ştiinţifice se poate face dovada concepţiunii copilului într-o anumită perioadă din intervalul de timp prevăzut la alin. (1) sau chiar în afara acestui interval.

Detalii: [ link extern ]

daca si testul adn a confirmat ca sunteti tatal, chiar nu mai aveti nimic de facut.
Eu nu inteleg, ce vi se pare inedit ?
Paternitatea poate fi contestata daca nu corespunde adevarului, ceea ce inteleg ca s-a facut si astfel s-a inlaturat cel ce se credea sau a recunoscut ca e tata.
Daca dvs sunteti tatal, e corect ca si in certificatul copilului sa fiti tata. Acuma ca mama si concubinul se inteleg bine si ca dvs veti plati pensie.. asta e.
Stati linistit ca nu falsifica nimeni rezultatul testului de paternitate ca sa va faca pe dvs platitor de pensie.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator
multumesc, pentru opinie ! problema e ca am nevoie de ceva timp sa ma obisnuiesc cu ideea ca acesta e purul adevar. desi ,ramin muuuuuuulte intrebari la care nu exista un raspuns cerebral. ca de exemplu : de ce nu s-a cerut testul de paternitate inainte de nasterea copilului ? (pentru ca e posibil si asta) eu nu stiam ca poarta copilul meu , ca nu se ajungea aici. sunt privatizat ,am productie , am vinzari, am profit . deci , nu se pune problema banilor . , ci a defaimarii , ,,,,,,a compromiterii. eu chiar sunt un om de buna credinta , am discernamint . de ce sa trebuiasca sa pozez in TATAL TICALOS ??????????????
nu sunteti tata ticalos pt ca nu ati stiut ca aveti un copil, important e cum veti fi de acum incolo.
nu va puteati recunoaste copilul din burta mamei pt ca nu aveti un copil decat daca se naste viu si nici instanta nu putea sa stabileasca ca sunteti tata inca de atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate monis monis Acum 18 ani m-am trezit \"fericitul\" tatic al unei fetite. Testul facut atunci la Mina Minovici dintr-o simpla proba de sange si amprente digitale, a iesit , ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie ... agneta959 agneta959 Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie casatorita. Binenteles ca nu are niciun drept asupra ei. De trei ani mama cu copi;ul face naveta ... (vezi toată discuția)