Am un garaj, l-am transformat in garsoniera, deci noua destinatie nu ar deranja vecinii. Modificarea consta in facerea unei toalete(cu adaugarea a 2 pereti falsi, schimbarea chicinetei cu o chiuveta obisnuita, faianta, gresie) si schimbarea portilor vechi(care imi apartin) cu o usa metalica obisnuita si geam termopan.
Din ce cunosc pentru toaleta facuta nu trebuie sa cer parerea nimanui(nu am daramat nimic). Trebuie sa mai contorizez apa si electricitatea. Administratorul a declarat chiar ca am facut ceva frumos - deci aspectul estetic si unitar ar blocului nu a avut de suferit. Alti vecini in sedinta au spus ca ma reclama la Disciplina in constructii cred(sau nu am retinut unde) si sa le aduc de la Primarie autorizatie de modificari sau constructie(nu am retinut exact).
Se pot lua masuri impotriva mea de la cele doua autoritati sau altele?
@DinuX
Stima, exista pompe de canalizare ( ceva de genul FekaPump, scuze pt. exprimare ! )
Aproape la orice hipermarket intrebati la raionul de sanitare-WC. Atentie: au nevoie de energie electrica !
...ce o fi fost off-topic la postarea mea ??? :O
S-a intamplat sa am tubulatura groasa de toaleta, si este asezata pe vertical, apoi am o canalizare in fata garajului. S-au facut si 2 trepte la toaleta pt. prevenirea infundarii. Am facut si aerisire pe la tocul usii.
Despre schimbarea destinatiei de fapt..m-am razgandit: spatiul este tot garaj (cum scrie in acte) si o sa-mi depozitez acolo si un pat- pe care il voi proba din cand in cand.
Schimbarea destinatiei de fapt inseamna modificarea in acte din cate inteleg( o procedura greoaie), in rest face omul ce vrea cu spatiul lui, cat nu deranjeaza vecinii.
Multumesc celor care mi-au raspuns.
Primul pas este sa solicitati un certificat de urbanism la primarie. In C.U. o sa scrie ce aveti de facut. Probabil este nevoie de proiect de autorizare, care in functie de modificarile pe care le aduceti garajului, va fi mai simplut sau mai complex... Ca timp, depinde si de cat de repede raspund autoritatile... In cel mai fericit caz cap-coada 2-3 luni. In alte variante, cu probleme tehnice sau juridice, poate sa fie si 2-3 ani. Sau sa nu se poata...