avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

In cazul in care ambii soti sunt de acord sa divorteze si exista un copil major ca rezultat al casatoriei, care este cea mai simpla modalitate de divort ? Mentionez ca nu intentionam sa facem nici un partaj. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
horodni, utilizator
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 19:22, 22 Iulie 2009

Toate divorturile prin acordul partilor la care am asistat in calitate de avocat au fost solutionate la prima infatisare, bineinteles daca au fost depuse toate inscrisurile mentionate de colegul meu si in plus copie dupa certificatul de nastere al copilului.
Daca partile invedereaza instantei ca nu exista cale de impacare si ca nu solicita alt termen, in mod sigur instanta va lua act de cererea partilor si va pronunta divortul la primul termen, va spun asta din practica, nu am avut niciun dosar la care sa se dea termen de impacare daca partile staruie in cererea lor.
Actiune - divort prin acordul partilor. La primirea cererii de divort, presedintele instantei verifica existenta consimtamantului sotilor, desigur si semnaturile acestora, dupa care fixeaza un termen de doua luni in sedinta publica.La termenul de judecata , instanta va verifica daca sotii staruie in desfacerea casatoriei, pe baza acordului lor, si in caz afirmativ, va trece la judecarea cererii, fara a administra probe cu privire la motivele de divort. Hotararea se pronunta pe baza acordului sotilor este definitiva si irevocabila in ce priveste solutia divortului.
Puteti face actiunea doar unul si il chemati pe celalatlt sot in judecata, iar la I termen sa fiti amandoi, cu buletinele si sa va exprimati acordul de vointa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord marryy_lm marryy_lm Buna ziua, am urmatoarea intrebare: -- am cerut instantei de judecata impreuna cu sotul meu desfacerea casatoriei prin acord,indeplinind conditiile cerute ... (vezi toată discuția)