avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neplata datoriilor la stat =sechestru?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neplata datoriilor la stat =sechestru?

Daca un SRL nu si-a platit datoriile catre stat,de mult timp,si are conturile blocate tot de catre stat,se poate ca statul sa actioneze impotriva si sa sechestreze bunurile personale ale administratorului,adica casa,masina?
Cel mai recent răspuns: ContSters94259 , utilizator 10:38, 27 Iulie 2009
ARTICOLUL 129
Poprirea si sechestrul asiguratoriu

(1) Masurile asiguratorii prevazute in prezentul capitol se dispun si se duc la indeplinire, prin procedura administrativa, de organele fiscale competente.
(2) Se dispun masuri asiguratorii sub forma popririi asiguratorii si sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile si/sau imobile proprietate a debitorului, precum si asupra veniturilor acestuia, cand exista pericolul ca acesta sa se sustraga, sa isi ascunda ori sa isi risipeasca patrimoniul, periclitand sau ingreunand in mod considerabil colectarea.
In cazul de fata debitorul este persoana juridica si nu administratorul , ca persoana fizica.
D-le dcozma, din ce sustineti dvs. aveti dreptate insa ati uitat sa citati si art.126 C.proc fisc. amintit de mine, referitor la garantii.
Nu pe mine trebuie sa ma convingeti ca este ilegala masura luata ci pe user pentru ca la randul sau sa aiba argumente atunci cand "contesta" masura luata...si dupa cum am amintit, in functie de particularitatile spetei, instanta/instantele se vor pronunta in consecinta!
Din informatia userului se desprind doar cateva semnale : conturi blocate; sechestru asiguratoriu bunuri personale administrator; iar motivari situatie in fapt sau/si in drept+ alte informatii = ZERO.
De altfel intrebarea userului a fost destul de simpla, cred ca noi ceilalti am "dezvoltat-o"...:banned:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto 2010 bnlarts bnlarts buna ziua.am si eu o nelamurire.dupa cat timp se pune sechestru pe un bun mobil?de exemplu nu am platit anul acesta impozitul pe autoturism.am doar doua masini ... (vezi toată discuția)
Se pot lua masuri asiguratorii inainte de termenul din somatie? eugen82 eugen82 As dori sa aflu daca in perioada de la primirea somatiei si pina la sfirsitul termenului de 15 zile (din c.pr.fiscala) pt.plata, se pot lua sau nu masuri ... (vezi toată discuția)
Amenda fiscala eduuard eduuard Daca ai de platit niste despagubiri fiscului, instanta poate recurge la la anumite masuri de asigurare/sechestru in ceea ce priveste, de exemplu, unele actiuni ... (vezi toată discuția)