vin cu o rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta sa ma lamuresc intr-o problema.
Am 37 de ani,sunt pensionat pe caz de boala - psihiatrie,gradul III de invaliditate cu drept de munca 4 ore de aproximativ 3 ani. In orasul in care locuiesc in acesti 3 ani de cand m-am pensionat nu prea am gasit nimic de munca in sistem part-time si m-am hotarat sa fac niste cursuri de calificare profesionala. Printre actele necesare intocmirii dosarului de inscriere la curs este mentionata si adeverinta medicala de la medicul de familie. Baniesc ca pe aceasta nu va scrie clinic sanatos si va fi trecuta afectiunea pentru care am fost pensionat.
Intrebarea mea este daca acest lucru ma va impiedica sa fac cursul respectiv?
Am inteles ca nu pot da de permis de conducere si nu pot opta pentru meserii sau cursuri gen agent de paza,pentru ca ar fi o problema la testul psihologic dar ma gandesc ca pentru un curs de frizer , barman sau contabilitate primara chiar nu are legatura.
In mod normal nu este ceruta o astfel de adeverinta medicala pentru inscrierea la un curs de calificare profesionala.....adeverinta medicala se cere insa obligatoriu la momentul incheierii contractului individual de munca; la ce institutie urmeaza sa faceti cursul respectiv de calificare ?
Fiind pensionar de invaliditate de gradu lIII puteti sa prestati o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca. (maxim 4 ore/zi)
Cursul as vrea sa il urmez in cadrul Centrului pentru Formare si Dezvoltare Regionala - Filiala Tulcea.Pe site-ul acestora sunt specificate la documente necesare inscrierii urmatoarele -
Copie CI
Copie Certificat de nastere
Copie ultima diploma de studii sau un document echivalent
Copie Certificat de casatorie (pentru persoane care si-au schimbat numele dupa casatorie) Adeverinta medicala sau copie fisa de aptitudini de la locul de munca. Adeverinta medicala poate fi adusa pana la prima sedinta de curs.
Cursurile de formare si calificare sunt etichetate ca o prestatie de activitate profesionala?
Nu stiu ce sa va spun....eu am facut multe astfel de cursuri ca si formator si nu s-a solicitat o astfel de adeverinta medicala! Or avea altfel de reguli! Cursul respectiv nu reprezinta vechime in munca daca nu il efectuati in timpul cat sunteti salariat, daca aceasta era intrebarea dv.!