avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante si penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante si penalizari

Am si eu o nelamurire legat de asociatie..in 2013 tatal meu nu a mai platit asocitatia,si tot asa s-au adunat..iar cand am merg anul trecut sa platesc mi s-a spus ca de fapt nu e suma care era scrisa jos pe foaie ce la ea se adauga penalizari...si in concluzie penalizarile erau aceeasi suma cat era pe o luna respectiva..cum se poate asa ceva??deci daca pe luna ianuarie aveam 300 ron de plata..penalizarea era tot 300..stiu ca e 0,2 la suta si se calculeaza la o luna dupa ce trece luna respectiva..deci din martie..daca dam exemplu Ianuarie..Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti cum pot sa fac...Din cate am inteles este legea aceea ca nu mai sunt obligatorii penalizarile...dar nu stiu daca e aprobata! Si de 2 saptamani mi-a venit o foaie..cum ca daca nu platesc toata suma..voi fi dat in judecata si voi suporta cheltuieli si se v-a sfarsi cu executare silita..adica voi pierde apartamentul...O zi buna
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:31, 11 Noiembrie 2015
Viking89 a scris:
.. in concluzie penalizarile erau aceeasi suma cat era pe o luna respectiva..cum se poate asa ceva??

Se poate chiar pe exemplul dumneavoastra. Daca in ianuarie 2013 trebuia sa platiti 300 lei cheltuieli de intretinere si nu le-ati platit, asupra acestei sume se aplica luna de luna penalizari de 0,2%/zi (dupa 30 de zile de la scadenta, de exemplu din aprilie 2013) si asa se aduna. Dupa 500 de zile (august 2014) penalizarile calculate si acumulate devin egale cu debitul de baza. La 300 lei neachitati in ianuarie 2013 este corect sa se acumuleze penalizari de 300 lei in 16-17 luni.
Din cate am inteles este legea aceea ca nu mai sunt obligatorii penalizarile..
.
Nu este in vigoare o asemenea lege.
Mergeti la asociatie si platiti cat puteti. Discutati cu presedintele si incheiati o intelegere cu esalonarea debitelor daca nu aveti posibilitatea sa achitati toata suma imediat.

Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
Adriantot, moderator
Buna ziua!
Am si eu o intrebare...Daca dintr-un bloc majoritatea au fost de acord cu infiintarea Asociatiei de Proprietari,restul proprietarilor cum pot fi obligati sa se alature si sa plateasca si ei cotizatia lunara?...Care este procedura?...Va multumesc!
Pe listele de plata se vor trece toate apartamentele din acea asociatie, toti proprietarii indiferent ca sunt ori nu sunt membri ai asociatiei. Proprietarilor nemembri li se repartizeaza cheltieli exacta asa cum se repartizeaza si proprietarilor membri ai asociatiei.
Imi puteti spune si legea care sustine acest lucru?....Sunt situatii cand proprietarul a decedat de foarte mult timp si nu s-a facut succesiune. Mostenitorul(ii) care lucuieste in apartament spune ca nici nu vrea sa faca succesiunea. Nu putem obliga un om decedat sa plateasca. Care ar fi procedura in astfel de cazuri?...Va multumesc.
Referitor la mostenitorii care nu doresc sa faca succesiunea: luati legatura cu un avocat sa faca toate diligentele in aceasta privinta - puteti rezolva aceasta situatie in justitie.
Daca nesimtirea este atat de mare, aceasta este singura solutie.
Succes!

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati intretinere michelle_06 michelle_06 Buna ziua, La tatal meu, in bloc de pensionari, se \"executa\" de ceva vreme (1an, 2), penalitati la penalitatile cotelor lunare neachitate de ceva timp. Este ... (vezi toată discuția)
Sistem de penalitati popem popem Buna seara Asociatia de proprietari nu are sistem de penalizare propriu , dar la o restanta de ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)