avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante si penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante si penalizari

Am si eu o nelamurire legat de asociatie..in 2013 tatal meu nu a mai platit asocitatia,si tot asa s-au adunat..iar cand am merg anul trecut sa platesc mi s-a spus ca de fapt nu e suma care era scrisa jos pe foaie ce la ea se adauga penalizari...si in concluzie penalizarile erau aceeasi suma cat era pe o luna respectiva..cum se poate asa ceva??deci daca pe luna ianuarie aveam 300 ron de plata..penalizarea era tot 300..stiu ca e 0,2 la suta si se calculeaza la o luna dupa ce trece luna respectiva..deci din martie..daca dam exemplu Ianuarie..Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti cum pot sa fac...Din cate am inteles este legea aceea ca nu mai sunt obligatorii penalizarile...dar nu stiu daca e aprobata! Si de 2 saptamani mi-a venit o foaie..cum ca daca nu platesc toata suma..voi fi dat in judecata si voi suporta cheltuieli si se v-a sfarsi cu executare silita..adica voi pierde apartamentul...O zi buna
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:31, 11 Noiembrie 2015
Multumesc. Insa pana nu se rezolva cu succesiunea nu putem taxa locatarii respectivi,daca inteleg bine...Asa-i?...
Nici pomeneala, le calculati costuri de intretinere la fel ca si celorlalti. Nu inteleg cum de ati tras aceasta concluzie...
Incercati sa chemati locatarii la sediul asociatiei, discutati - vedeti ce rezultate obtineti. Explicati-le ca presedintele as. prop. poate institui privilegiului imobiliar si ii puteti chema in justitie care ii va obliga sa-si faca toate diligentile privind succesiunea.
In rest, dvs. - asociatia, trebuie sa-i tratati ca pe proprietari de buna credinta si le calculati costurile de intretinere la fel ca si celorlalti proprietari.
Mai vedeti cum stau acei locatari in apartament - au / nu au mutatie acolo? daca nu, anuntati organele de politie (sectia de politie cea mai apropiata).
Le mai puteti sista utilitatile daca din punct de vedere tehnic este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati intretinere michelle_06 michelle_06 Buna ziua, La tatal meu, in bloc de pensionari, se \"executa\" de ceva vreme (1an, 2), penalitati la penalitatile cotelor lunare neachitate de ceva timp. Este ... (vezi toată discuția)
Sistem de penalitati popem popem Buna seara Asociatia de proprietari nu are sistem de penalizare propriu , dar la o restanta de ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)