avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantia de buna conduita
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantia de buna conduita

Buna ziua!

Potrivit Deciziei Curtii Constitutionale, prevederile art. 271^2 alin. 1 si 2 din OUG 34/2006 sunt neconstitutionale, astfel nu se poate retine garantia de buna conduita.

Insa, daca valabilitatea garantiei nu este prelungita in cazul in care hotararea instantei de judecata nu este inca ramasa definitiva in ultima zi de valabilitate a garantiei, se va retine aceasta garantie.

Intrebarea mea este daca termenul de valabilitate trebuie mentionata undeva, garantia fiind transmisa prin ordonanta de plata sau automat se considera ca are o valabilitate de cel putin 90 de zile, cum scrie OUG 34/2006 in art. 271^1 alin. 5, de la emitere/transmitere?

In cazul de fata, garantia a fost platita la inceputul lunii iunie, iar hotararea instantei a ramas definitiva la sfarsitul lunii iulie...

Deci se restituie garantia???

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: greensea , utilizator 16:18, 25 Noiembrie 2015
Valabilitatea garantiei constituita in modul descris este cea prevazuta de lege. In timp de 90 zile garantia este la dispozitia partii contestate, iar daca in acest timp exista hotarare definitiva aceasta se restituie. Din iunie pana in iulie sunt aprox 60 zile , nu se pune problema prelungirii.
va multumesc!
Facand referire tot la garantia de buna conduita, am si eu o intrebare,..poate dv aveti mai multa experienta.
Va rog sa-mi spuneti ce garantie trebuie constituita in cazul unei contestatii la comunicarea rezultatului procedurii si daca se opreste o suma de bani contestatorului in caz de respingere a contestatiei.
Stiu ca ianuarie 2015 a fost abrogat articolul privind retinerea garantiei de buna conduita in caz de respingere, dar nu imi dau seama daca se mai opreste ceva contestatorului in caz de pierde.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
greensea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen constituire garantie buna conduita anjinsan anjinsan Buna Ziua, Am contestat o solutie de respingere a unei oferte. Odata ajunsa contestatia la Comisia de Solutionare, aceasta ne solicita sa depunem dovada ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie participare la licitatie steef steef Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie. Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Garantia de buna conduita greensea greensea Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce garantie trebuie constituita in cazul unei contestatii la comunicarea rezultatului procedurii si daca se opreste o suma de ... (vezi toată discuția)