avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune retragere numerar de pe card
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune retragere numerar de pe card

Salut,

Am retras bani din contul meu(bani primiti de la cineva de el pt promisiunea oferirii unui telefon in schimb) pt un fost coleg de munca, pe motiv ca el nu avea card la banca la care aveam eu. Ulterior am aflat ca are mai multe plangeri la politie pentru acelasi motiv. I'am solicitat sa imi dea banii inapoi pt a'i restituii respectivului care ii trimisese in contul meu, dar nu reusesc sa'i mai obtin. In trecut pt acelasi motiv ii mai retrasesem alti bani dar la vremea respectiva eram inca colegi si nu am avut nicio banuiala. Cum ar trebui sa procedez?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:02, 11 Noiembrie 2015
Atentie sporita sa nu fiti implicat in eventualitatea unei plangeri...
A existat o promisiune de vanzare telefon pentru care X a platit in contul dv suma de bani convenita
Telefonul a fost expediat aceluia care a depus suma in contul dv?
Daca nu a fost expediat nici telefonul nici suma,desfasurati demersuri sa restituiti suma ridicata
Multumesc pentru raspuns. Eu am incercat sa'i recuperez de la el pt a ii retrimite celui care facuse transfer in contul meu. Dar in eventualitatea in care nu reusesc, ar trebui sa anunt politia sau subt bun de plata? Ideea este ca nu am de unde sa aflu cu exactitate daca omul ala o sa isi primeasca telefonul sau banii de la cel pt care am retras eu suma aia de bani.
Ati devenit "sageata". Sagetile pica mereu prost si sunt usor de depistat. Pe langa problemele penale, puteti avea probleme cu bancile, cum ar fi blocarea conturilor bancare si imposibilitatea de a deschide noi conturi bancare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tainuire- consecinte dupa primirea de bani prin transfer electronic din afara tarii si predarea lor altcuiva MarianSerbanescu MarianSerbanescu Am o intrebare pentru cei care se pricep la acest subiect: Primirea unor sume de bani prin transfer electronic din afara tarii (sageata), de la cetateni ... (vezi toată discuția)
Teapa de 25 lei Krissu123 Krissu123 Buna ziua! Am avut un prieten care vindea telefoane pe OLX. Mi-a cerut contul de la banca pentru ca clientii sai sa ii transfere banii pe transport in ... (vezi toată discuția)
Creare cont asociatie zmihai58 zmihai58 Buna ziua, Asociatia are deschis un cont curetnt in care primeam chiria pt antene acest cont a fost blocat si retrase sume pe care asociatia le avea de ... (vezi toată discuția)