avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere pentru student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere pentru student

Bună ziua! Vă rog să-mi dați informații în această situație: Părinții sunt divorțați©copilul are 22 ani,învață la facultate( la zi - master).Tatăl lucrează in Germania cu contract de muncă, legal oficial,dar nu plăteşte pensie alimentară pentru copil.Ştiu că ar trebui până la 26 de ani în cazul în care învață.Întrebarea mea este: dacă studentul se angajează dar urmează facultatea tot la zi ( munceşte noaptea de ex.) tatăl este obligat să plătească pensia de întreținere? Trâind şi având contract de muncă în Germania cui trebuie să mă adresez să aflu salariul lui,identitatea societąții unde lucrează etc.
Vă mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:47, 13 Noiembrie 2015
Nu va datoreaza pensie decat daca NU munciti sau daca veniturile sunt fooooarteee miiiici. In aceste cazuri, sunt proceduri speciale privind obtinerea pensiei din strainatate. Intai verificati daca aveti un drept la aceasta pensie.
Are dreptul la pensie dacă veniturile obținute nu acoperă nevoile. În acest caz, copilul este cel care are calitate procesuală activă, fiind major, astfel că el este cel care trebuie să formuleze o cerere pentru acordarea pensiei de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)