avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren cu titlu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren cu titlu

as vrea sa cumpar un teren de 29ari, nu este intabulat pe proprietar dar are titlu,ce pasi trebuie sa urmez sa-l pot intabula si pret daca se stie.
vreu sa fac un contract de mana cu 2 martori, nu stiu cum sa procedez.
Astept detalii.multumesc.
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 17:28, 13 Noiembrie 2015
daca cel care va vinde terenul este persoana din titlu, poate sa faca documentatia si sa inscrie titlul in cartea funciara, dupa care intabulat fiind,sa va vand prin notar.
cel care va vinde terenul este o persoana in varsta ,dansul a fost la primarie si i-a spus ca nu-l poate tece de pe dansul pe mine, are 1 titlu pe ac parcela si pe o alta,dar care sunt pasii unde trebuie sa ma duc?
Puteti merge optional la un notar pentru a intocmi un antecontract de vanzare - cumparare.
Iar pentru ca terenul sa fie intabulat trebuie sa apelati la un expert cadastru pentru a intocmi documentatie cadastrala. Dupa ce documentatia va fi receptionata de OCPI se va elibera un extras CF pe numele proprietarului din titlu.
Si dupa ce terenul e intabulat se poate merge la notar si definitiva contractul de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol dcs1977 dcs1977 Salut Am cumparat ceva pamant prin 2000. Cu act de vanzare cumparare de mana, in baza unui Titlu de Proprietate. Tilul este pe numele a 4 persoane. Pe actul ... (vezi toată discuția)